Menu

Mineralen aanvullen in weideseizoen

29-4-2019
Mineralen aanvullen in weideseizoen

In de Nederlandse weides is vaak een tekort aan essentiële mineralen zoals selenium, koper, kobalt en jodium. Zonder aanvulling van deze mineralen in het rantsoen krijgt de koe gedurende de weideperiode te weinig mineralen binnen. Hierdoor kunnen tekorten ontstaan.

Bij tekorten raken de verhoudingen tussen de mineralen uit balans en wordt de stofwisseling verstoord. De effecten hiervan zijn misschien niet altijd direct of duidelijk zichtbaar, maar kunnen wel gevolgen hebben voor de gezondheid en productie van uw koeien.

Van jongvee tot droogstand
De mineralenemmers van AR bieden uw koeien en jongvee de benodigde vitaminen, mineralen en sporenelementen in de juiste verhouding.

  • De mineralenemmer voor jongvee bevat een mineralenmengsel dat een positieve invloed heeft op de pensfermentatie en voerbenutting. Dit ondersteunt de groei. Voor een goede botontwikkeling is er in dit mengsel extra aandacht voor fosfor en calcium.
  • De rundvee-mineralenemmers zorgen ervoor dat de tekorten die tijdens het weiden kunnen ontstaan, worden aangevuld.
  • In de droogstandsmineralen ligt de focus op het ondersteunen van de weerstand, vruchtbaarheid en klauwgezondheid. Een goede afstemming van vitamine E en selenium zorgt hierbij voor een goede weerstand tegen mastitis en ondersteunt de vruchtbaarheid.

Antivlieg
De mineralenemmers met antivlieg bevatten plantenextracten met een vliegwerende werking. Dit is een must voor jongvee en droge koeien die in de zomer veel last hebben van vliegen.

Zorgeloos en eenvoudig
De mineralenemmers van AR kunnen gemakkelijk in de wei worden geplaatst. Dieren zullen de mineralen naar behoefte opnemen. Hierdoor kunt u uw vee zorgeloos en gemakkelijk van de benodigde mineralen voorzien. Door hun harde structuur zijn de mineralen weersbestendig. De mineralenemmers kunnen zowel op stal als tijdens het weiden gebruikt worden.

Assortiment

  • Mineralenemmer AR Jongvee Antivlieg (geel)        22596K20
  • Mineralenemmer AR Rundvee Blauw (blauw)         21570K20
  • Mineralenemmer AR Droogstand Antivlieg (wit)      21571K20
  • Mineralenemmer AR Rundvee Bio (groen)              22561K20

Op basis van een rantsoenberekening adviseert uw specialist rundvee u graag welke mineralen u het beste kunt inzetten.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route