Menu

Keuze vanggewas na mais

31-8-2020
Afbeelding: 2020 Snelle Lente Rogge 01

We hebben een breed assortiment vanggewassen beschikbaar. Afhankelijk van het gebruik zijn er vier opties:

  1. Snelle Lente rogge
  2. Snijrogge
  3. Extra Powerybride of Italiaans raaigras
  4. Extra weidemengsels

Op de website RVO kunt u lezen voor wanneer u het vanggewas gezaaid moet hebben en welke grondsoort van toepassing is.

Snelle Lente Rogge
Wanneer u kiest voor Snelle Lente Rogge kiest u voor een vanggewas dat u in het voorjaar rond 20 april oogst. Het zaaiadvies is vier eenheden per hectare. In het voorjaar kan er 4 tot 6 ton droge stof geoogst worden met een hoog eiwitpercentage. De mais kan vervolgens rond 1 mei ingezaaid worden.

Snijrogge
Snijrogge kunt u zaaien als vanggewas of om in het voorjaar te oogsten voor het vee. Als vanggewas zaait u 70 kg per hectare en als u het wilt oogsten zaait u 100 kg per hectare.

Italiaans raaigras
Italiaans raaigras kunt u zaaien als vanggewas of als tijdelijk grasland voor maximaal anderhalf jaar. Als vanggewas zaait u 20-25 kg per hectare en als tijdelijk grasland 40 kg per hectare.

Extra Powerhybride
De Extra Powerhybride is ook een mooie optie om in te zaaien na de mais. Deze Powerhybride  bestaat voor 70% uit Italiaans raaigras, 20% Engels raaigras en 10% Festulolium. Dit mengsel is geschikt voor 1- tot 2-jarig grasland.

Extra weidemengsels
Het is ook mogelijk om grasland in te zaaien na de mais. Hiervoor hebben onze ruwvoerspecialisten het ‘Extra weidemengsels-pakket’ samengesteld met de beste rassen van de rassenlijst. Deze rassen beschikken daarnaast over een roesttolerantie van gemiddeld een 8.

Voor vragen kunt u contact opnemen met een van onze voorlichters