Menu

Hoe ziet uw toekomstige ruwvoerplan eruit?

16-12-2021
Hoe ziet uw toekomstige ruwvoerplan eruit?

Ruwvoer is de basis voor alle rantsoenen. Het is daarom zinvol om na te denken hoe u het ruwvoerplan op uw bedrijf kunt optimaliseren.

Met goed, zuiver ruwvoer kunt u meer melk uit uw eigen ruwvoer halen. Wanneer u voor het nieuwe groeiseizoen een bouwplan maakt, heeft u meer inzicht in de mogelijke verbeteringen.

Zuiver Voer-principe
Het Zuiver Voer principe van AR is niet alleen toepasbaar op krachtvoer, maar ook op het ruwvoer dat u zelf teelt. Het gaat erom dat u bewust kiest welke gewassen u gaat telen en dat u deze met de juiste kennis en technieken/bewerking voorziet van voedingsstoffen,  verbouwt, oogst, conserveert en voert. Door te werken met gezond ruwvoer legt u de basis voor gezond hARd melken.

Let op deeltjesgrootte
Ook voor ruwvoer is de bewerking en daarmee ook de deeltjesgrootte van belang voor de benutting in het dier. Zorg er bovendien voor dat u weet wat de kwaliteit van het huidige ruwvoer is. Laat u uw ruwvoer analyseren? Vergeet dan niet naast de standaardvoederwaardes ook de mineralen mee te nemen. Zo kunt u in het aankomende jaar hier beter op sturen.

Vraag uw specialist om samen het ruwvoerplan te optimaliseren.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route