Menu

H(AR)d melken met Optimix Lipo Turbo

7-7-2017
H(AR)d melken met Optimix Lipo Turbo

In het streven naar hARd melken past de Optimix Lipo Turbo (code 24777ME2). Deze optimix bevat naast een ruime eiwitvoorziening extra energie uit verschillende vetbronnen. De samenstelling zorgt voor een optimale benutting van de verschillende vetzuren en verhoogt daarmee het rendement van uw veestapel.

Onlangs is de Optimix Lipo Turbo verder verbeterd met extra bestendig lysine. Lysine is een van die essentiële aminozuren die niet aangemaakt kunnen worden door de koe zelf. De koe haalt dit uit het voer. Wanneer er te weinig lysine aanwezig is, wordt de melkproductie geremd. Volgens Schothorst Feed Research moet een belangrijk deel van de DVE-behoefte worden opgevuld met darmverteerbaar lysine. De norm kan echter niet altijd bereikt worden met het rantsoen met ruwvoer en krachtvoer. Daarom is er aan de Optimix Lipo Turbo (code 24777ME2) extra bestendig lysine toegevoegd.

Eerste resultaten positief
In het voorjaar is een proef uitgevoerd waarbij een aantal melkveehouders de vernieuwde Optimix Lipo Turbo met extra lysine heeft gevoerd. Gemiddeld steeg de melkproductie op deze bedrijven en de gehaltes bleven op peil, terwijl de gehaltes bij andere bedrijven door het seizoenseffect daalden.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de onderzoeksresultaten? Of wilt u weten of Optimix Lipo Turbo iets is voor uw bedrijf? Neem dan contact op met uw specialist rundvee.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route