Menu

Gras Structuurmix voor rustige vertering bij weidegang

21-4-2021
Gras Structuurmix voor rustige vertering bij weidegang

Tijdens het weideseizoen of  bij het voeren van vers gras is het belangrijk dat u uw koeien goed ondersteunt. Het voorjaarsgras is erg smakelijk en zit vol met goed bruikbare voedingstoffen voor de melkproductie, dus de koeien eten er graag van.

Er zit veel eiwit in het voorjaarsgras. Om dit eiwit goed te kunnen benutten is er voldoende aanvulling van energie nodig. Daarnaast is het belangrijk om voldoende structuur in het rantsoen aan te brengen, omdat voorjaarsgras kan zorgen voor een snelle vertering.

Betere benutting
Wanneer graskuilen of weidegras te snel verteren kan dat ertoe leiden dat nutriënten niet meer efficiënt opgenomen kunnen worden. De Gras Structuurmix is een mix die volgens het Zuiver Voer-principe van AR wordt geproduceerd. Dat betekent dat er met zuivere grondstoffen wordt gewerkt voor een optimale benutting. Iedere grondstof heeft zijn eigen bewerking. Zo wordt in deze mix verschil gemaakt in de structuur van de grondstoffen zodat deze voor een rustige vertering zorgen en de kans op pensverzuring wordt verkleind. Daarnaast voldoen alle producten aan het keurmerk VoederWaarde.nl waardoor de voedingswaarde gegarandeerd wordt. 

Ook als VLOG-variant verkrijgbaar
De Gras Structuurmix bevat een hoog aandeel rustige energie die goed past naast de snel verteerbare eiwitten en suikers in het voorjaarsgras. Gras Structuurmix (code: 24951ME3) is ook verkrijgbaar voor veehouders die meedoen aan het VLOG-concept (code: 35122ME3). Onze voorlichters helpen u graag met de overgang naar het weideseizoen en het toepassen van deze mix in uw rantsoen.