Menu

Gras optimaal benutten met Gras Structuurmix

19-5-2021
Gras optimaal benutten met Gras Structuurmix

Het voorjaar is begonnen. Wanneer de koeien weer naar buiten gaan of wanneer u vers gras op stal voert, is het belangrijk om de koeien goed te begeleiden en te ondersteunen tijdens deze overgang.

Het voorjaarsgras is erg smakelijk en zit vol met goed bruikbare voedingstoffen voor de melkproductie. De koeien eten er dan ook graag van. Het voorjaarsgras bevat veel eiwit. Om dit eiwit goed te kunnen benutten is er voldoende aanvulling van energie nodig.

Slap gras
Veel van de eerste snedes van dit jaar bevatten slap gras, dat nauwelijks structuur bevat. Dit kan leiden tot een te snelle vertering. Hierdoor kunnen de nutriënten uit de graskuilen of het weidegras niet meer efficiënt opgenomen worden. Het is daarom belangrijk om structuur in het rantsoen aan te brengen. Dit kan bijvoorbeeld met Gras Structuurmix.

Gras Structuurmix
De Gras Structuurmix is een mix die volgens het Zuiver Voer-principe van AR wordt geproduceerd. Dat betekent dat er met zuivere grondstoffen wordt gewerkt om de benutting van de grondstoffen zo optimaal mogelijk te maken. Iedere grondstof heeft zijn eigen bewerking. Zo wordt in deze mix verschil gemaakt in de structuur van de grondstoffen zodat deze voor een rustige vertering zorgen en het risico op pensverzuring wordt verkleind. Daarnaast voldoen alle producten aan het keurmerk VoederWaarde.nl waardoor de voedingswaarde gegarandeerd is. 

Gratis Diamond V voor pensondersteuning
In de Gras Structuurmix is nu tijdelijk gratis Diamond V toegevoegd om de pens extra te ondersteunen. Diamond V biedt extra veiligheid in het rantsoen doordat het de groei en activiteit van specifieke groepen pensbacteriën stimuleert.

Meer informatie
Gras Structuurmix bevat een hoog aandeel rustige energie, die goed past naast de snel verteerbare eiwitten en suikers in het voorjaarsgras. Gras Structuurmix (code: 24951ME3) is ook verkrijgbaar voor veehouders die meedoen aan het VLOG-concept (code: 35122ME3). Onze voorlichters helpen u graag met de overgang naar het weideseizoen en het toepassen van deze mix in uw rantsoen.