Menu

Goed voorbereid de lactatie in

24-5-2019
Goed voorbereid de lactatie in

Tijdens de droogstand herstelt de koe zich van de vorige lactatie en bereidt zich voor op de nieuwe lactatieperiode. Een goede droogstand vormt de basis voor een gezonde en productieve opstart van de aankomende lactatieperiode.

Gedurende de droogstand moeten de koeien in een optimale conditie komen om de negatieve energiebalans tijdens de start van de lactatie op te kunnen vangen.

Droogstandsmix Maxima
De Droogstandsmix Maxima van AR biedt ondersteuning in de droogstandsfase. Het product stimuleert de voeropname doordat het toevoegingen bevat die de smakelijkheid van het rantsoen verbeteren. Daarnaast ondersteunt Droogstandsmix Maxima de pensfermentatie, wat de vertering van nutriënten verhoogt. In de laatste weken van de droogstand groeit het kalf nog flink door en begint de melkproductie op gang te komen. De energie- en eiwitbehoefte nemen in deze periode flink toe. In de Droogstandsmix Maxima is extra aandacht besteed aan de eiwitbronnen, zodat er veel eiwit is dat de pensfermentatie ondersteunt. Hierdoor heeft de koe een betere energiehuishouding en eiwitvertering.

Meer weten of bestellen?
Neem contact op met uw specialist rundvee of onze verkoopbinnendienst 0317-499510.