Menu

Geplette gerst: de motor voor melkproductie

31-3-2020
Geplette gerst: de motor voor melkproductie

Veel melkveehouders streven naar een hoge melkproductie, een goede ruwvoervertering en een optimale eiwitbenutting. Geplette gerst is een grondstof die de koe hierbij maximaal ondersteunt. En op dit moment kunt u tot en met 22 mei 2020 profiteren van een speciale kortingsactie.

Hoger eiwit

Een hoogproductieve koe heeft veel glucogene energie nodig. Deze gebruikt zij voor melkproductie. Wanneer er niet voldoende glucogene energie gevoerd wordt, verbruikt de koe dure aminozuren voor haar energiebehoefte. Geplette gerst is een waardevolle bron van glucogene energie. Het aanvullen van deze energie bespaart dure aminozuren en deze glucogene energie wordt gebruikt voor melkeiwit. Zo draagt geplette gerst bij aan een hogere melkeiwitproductie.

Hogere ruwvoerbenutting

Door de unieke bewerking van het pletten wordt de gerst erg rustig afgebroken in de pens. Deze rustige afbraak zorgt voor de juiste energievoorziening voor pensmicroben waarbij pensverzuring wordt voorkomen. Hierdoor gaan de pensmicroben efficiënter werken en verteren zij het ruwvoer beter. Geplette gerst draagt hierdoor bij aan een hogere ruwvoerbenutting.

Waarom pletten?

De bewerking van een grondstof is sterk bepalend voor de vertering van de grondstof. Een te snelle vertering geeft kans op pensverzuring. Bij een te trage vertering komt niet alle energie beschikbaar. Zelfs het type pletter en de juiste afstelling zijn hierbij van belang. AR heeft veel kennis en jaren ervaring met geplette gerst om de juiste bewerking af te stemmen op de vraag van de koe.

Ook VLOG en biologisch

AR levert ook VLOG- en biologisch gecertificeerde geplette gerst.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het verhogen van melkeiwit en ruwvoerbenutting met geplette gerst? Neem dan contact op met een van onze specialisten rundvee.