Menu

Gebruikt u al een inkuilmiddel?

10-4-2020
Gebruikt u al een inkuilmiddel?

Inkuilmiddelen worden in de praktijk vaak toegepast, maar nog niet door iedereen. In ons assortiment van inkuilmiddelen hebben wij twee belangrijke middelen: Ecocool en Ecosyl 50.

Ecosyl 50

Ecosyl 50 zorgt voor een betere conservering van de kuil. Als een kuil beter geconserveerd is zullen er minder snel verliezen optreden en zal dit zorgen voor meer VEM in de kuil. Dit resulteert in koeien die meer melkgeven. Uit onderzoeken door heel Europa blijkt dat koeien die behandelde graskuilen met Ecosyl 50 krijgen tot 1,2 liter meer melk kunnen produceren. Ecosyl 50 past u toe in de 1e, 2e en 3e snede.

Ecocool

Voor maiskuilen en broeigevoelige kuilen kunt u Ecocool toepassen. In broeigevoelige kuilen kunt u dit doen in de latere 4e en 5e snede. Zorg voor conservering en broeiremming in de kuil. Voor de allerlaatste snede gras waar weinig suiker in zit adviseren wij om geen inkuilmiddel toe te voegen maar Duitse bietenpulp of snoepsiroop.

Actie 10+2 gratis

Tot en met 1 mei loopt er de actie 10+2 gratis bij aankoop van Ecosyl grasproducten. Hieronder vallen de Ecosyl 50, 100 en Ecocool.
 

Gras Conservering 1e, 2e en 3e  snede Ecosyl 50
Conservering +
broeiremming
4e en 5e snede Ecocool
Onvoldoende suiker 6e snede Duitse bietenpulp
Mais Conservering +
broeiremming
  Ecocool