Menu

De juiste structuurbron voor uw rosékalveren en vleesvee

21-7-2017
De juiste structuurbron voor uw rosékalveren en vleesvee

Aangezien de oogst van graan en graszaad gestart is, is het nu het keuzemoment voor de juiste structuurbron. Bij de keuze is de diercategorie en het rantsoen waarbij het gebruikt gaat worden de basis.

Voor de opfok van rosékalveren past gehakseld tarwestro erg goed in combinatie met snijmais en de Kalverstartkorrel (artikelcode 24752) of bij het voeren van stro of brok. Gehakseld tarwestro is leverbaar in haksellengtes van 1-3 cm of 3-5 cm en in baaltjes van 20 kg of grote balen. Voor het ondereind van de koppel is de Luzerne-mix (artikelcode 01421) een erg mooi product vanwege de zeer goede smakelijkheid en het hoge gehalte bètacaroteen.

Zowel bij rosékalveren als roodvlees past in de groei- en afmestfase gesneden tarwestro of gehakseld koolzaadstro goed omdat deze ook in vochtige rantsoen de effectieve pensprik behouden. Gehakseld koolzaadstro is leverbaar in kleine pakjes van 20 kg of in grote balen. Bij grotere benodigde hoeveelheden is het advies om grote balen te bestellen vanwege het financiële voordeel.

Meer weten of bestellen?
Heeft u vragen wat in uw situatie de juiste structuurbron is? Neem dan contact op met uw vleesveespecialist. Voor informatie over de beschikbaarheid, prijzen of om een bestelling te plaatsen kunt u contact opnemen met AR Coproducten, telefoon 0316-293966.