Menu

De brok voor gezond hARd melken

18-2-2019
De brok voor gezond hARd melken

Melkproductie is iets waar veel naar gekeken wordt. Echter is een goede melkproductie niet veel waard wanneer de gezondheid achterblijft. Sterker nog, deze twee gaan vaak samen op. Een gezonde vitale koe kan op een makkelijkere manier een hoge melkproductie halen. Productiebrok Gezondheid Ultra (24699BR5) is dé brok die past bij gezond hARd melken.

Gezondheid is ook belangrijk voor de duurzaamheid van de koe. Hoe langer de levensduur van een koe, hoe minder vervanging van jongvee nodig is. Dit geeft besparing op opfokkosten en geeft ruimte voor fosfaatproductie.

Onder gezondheid valt onder andere uiergezondheid, vruchtbaarheid en klauwen. Deze specifieke onderdelen kunnen allemaal ondersteund worden door de koe meer vitaliteit te geven. Productiebrok Gezondheid Ultra (24699BR5) zorgt voor vitalere koeien. De brok bevat een hoog aandeel energie voor een hoogproductieve koe. Belangrijk bij de samenstelling van de brok is het vetzurenpatroon. Dit patroon is afhankelijk van welke oliezaden er worden toegevoegd. De juiste verhouding tussen lange en korte vetzuren en verzadigde en onverzadigde vetzuren heeft veel invloed op de weerstand en vruchtbaarheid van de koe. Bij het bepalen van de juiste verhouding maakt AR gebruik van de kennis van wereldwijde onderzoekers en veel praktijkervaringen.

Een goede gezondheid wordt ook ondersteund door een combinatie van gistproducten, kruiden en plantextracten. Deze producten stimuleren de pensflora om het voer maximaal te verteren en de weerstand te verhogen. Productiebrok Gezondheid Ultra bevat deze producten om zowel een goede melkproductie als een goede gezondheid mogelijk te maken. Productiebrok Gezondheid Ultra maakt deel uit van de Maxima-voerreeks. Ook andere voeders uit deze reeks dragen bij aan een gezonde en vitale melkkoe.

Wilt u meer weten over Gezond hARd Melken bij u op het bedrijf. Neem dan contact op met uw specialist rundvee.