Menu

CO2 omlaag met het juiste voer

8-5-2020
CO2 omlaag met het juiste voer

Het invullen van de KringloopWijzer geeft meer inzicht in hoe, waar en hoeveel mineralen er in de kringloop worden gebruikt en verbruikt. Door dit in beeld te hebben lukt het steeds beter om te sturen op de benutting van mineralen. Dit kan zorgen voor een betere efficiëntie op het bedrijf.

De KringloopWijzer blijft in ontwikkeling, hierdoor kunnen er steeds specifiekere gegevens per individueel bedrijf worden bijgehouden. Vanuit de markt komt er meer vraag naar duurzaamheid van producten. Deze vraag wordt beantwoord op verschillende manieren zoals in duurzaamheidsprogramma’s (Bel Leerdammer) of in concepten, denk maar aan On the Way to PlanetProof (Friesland Campina).

Laag CO2-voeders (CFP)
Een belangrijk aspect in deze duurzaamheidsprogramma’s is de CO2-emissie in gram/kg melk. Sinds dit jaar wordt ook de broeikasgasemissie (lees CO2-emissie) per samenstelling ingelezen. Om ook via de aankoop van voer rekening te kunnen houden met de CO2-emissie, heeft AR een nieuw assortiment waarin rekening wordt gehouden met de Carbon Footprint, de CO2-emissie van de samenstellingen.

De juiste grondstoffen
De Carbon Footprint van de samenstellingen is afhankelijk van de grondstoffen die in deze samenstellingen worden gebruikt. Iedere grondstof heeft namelijk een CO2-emissie. Deze is onder andere afhankelijk van de herkomst en de bewerking van het product. In het nieuwe CarbonFootprint-assortiment wordt gebruikgemaakt van die kennis en worden zuivere grondstoffen ingerekend die een lage CO2-emissie hebben. De samenstellingen worden geproduceerd volgens het Zuiver Voer-principe, om zo de beste prestaties uit uw dieren te kunnen halen.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route