Menu

Aminograin nu ook in bulk leverbaar

26-5-2017
Aminograin nu ook in bulk leverbaar

Naast los gestort en in de slurf geleverd, kunt u Aminograin nu ook in bulk bestellen. Aminograin is een graan voor melkkoeien die verrijkt is met extra eiwit. Nadat Aminograin is behandeld bevat het een pH-waarde tussen 8,5 en 9,5. Dit zorgt voor een bufferende werking wat ook belangrijk is bij hittestress. Hierdoor worden energie en eiwit gecombineerd tegen een aantrekkelijke prijs.

Het voordeel van Aminograin is dat de verhouding van energie en eiwit in de pens beter in balans is. Hierdoor is de aanvulling van dure eiwitbronnen niet meer nodig. Aminograin bevat weinig fosfor, waardoor het de fosforefficiëntie verbetert.

Wat is Aminograin?
Aminograin is een product op basis van geplette gerst. De gerst heeft een behandeling ondergaan. Dit in combinatie met het inkuilen zorgt ervoor dat het gehalte aan ruw eiwit (RE) in het product verhoogd wordt. De inkuilreactie leidt ook tot een stijging van de pH, dit geeft een bufferende werking.

Los gestort, slurf en bulk
Aminograin wordt uitgeleverd als enkelvoudige grondstof via AR Coproducten. Vanwege het omzettingsproces moet dit twee weken worden ingekuild. Voorheen moest de veehouder dit zelf twee weken inkuilen en kon Aminograin alleen los gestort of in slurf geleverd worden. AR kan nu deze omzettingsstap op haar eigen locatie uitvoeren. Hierdoor kan Aminograin kant-en-klaar uitgeleverd worden. Inkuilen bij de veehouder is niet meer nodig. Hierdoor kan Aminograin nu ook in bulk worden geleverd en kan het direct gevoerd worden.

Voordelen van een bulklevering zijn: 

  • Kleinere bestelhoeveelheden (vanaf 2 ton)
  • Gemakkelijk te dosering in mengwagen
  • Mogelijkheid tot voeren via krachtvoercomputer/melkrobot

Bestelling
Aangezien het omzettingsproces van Aminograin nog steeds twee weken in beslag neemt, is AR genoodzaakt om vooruit te produceren en rekening te houden met bestellingen die over twee weken gaan komen. Mocht u interesse hebben in Aminograin (artikelcode 21713) in bulk, bestel dan tijdig zodat AR voldoende Aminograin voorradig heeft. Naast levering in bulk, blijft los gestort ook nog steeds mogelijk.

Meer weten?
Voor vragen of bestellingen kunt u contact opnemen met uw rundvee voorlichter of Herman Borkent van AR Coproducten (06-53696485).