Menu

Actie: geplette gerst

17-9-2019
Actie: geplette gerst

De mais van 2018 laat grote variaties in voederwaarde zien. Geplette gerst is een goede zetmeelaanvulling in het rantsoen en bespaart mais. Profiteer nu van onze scherpe actieprijs.

Een goede ruwvoervertering is de basis voor een hoge melkproductie. Om de vertering goed te laten verlopen, heeft de koe voldoende pensenergie nodig. Veel maiskuilen van 2018 bevatten echter weinig energie in de vorm van Glucogene Nutriënten. Glucogene Nutriënten zijn een belangrijke melkdrijvende factor. Ze kunnen door de koe omgezet worden in glucose en vervolgens gebruikt worden voor lactoseproductie.

Melkproductie stimuleren met geplette gerst
Geplette gerst is een goede zetmeelaanvulling en past goed bij de maiskuilen van 2018. Het is een waardevolle bron van Glucogene Nutriënten op pensniveau. Door de gerst mechanisch te bewerken is deze beter beschikbaar voor de koe en wordt de benutting verhoogd. Te veel snel afbreekbaar zetmeel, zoals bij gemalen gerst, kan de pensfermentatie verstoren. Tijdens het pletproces blijven de vezels van de gerst behouden wat zorgt het voor een rustige vertering. De verteringssnelheid van geplette gerst is hierdoor langzamer dan van gemalen gerst, waardoor de kans op pensverzuring wordt verkleind.

Actie
Profiteer nu van de actieprijs van € 18,95 per 100 kg (netto), bij minimaal 12 ton bulk (mag ook in combinatie met andere voersoorten), incl. automatische betalingskorting. De actie is geldig tot en met 3 augustus 2019 en geldt voor reguliere, VLOG en EU28 geplette gerst. Het is in bulk en losgestort leverbaar. Bestellen? Bel Richard ter Beek, 06-22503625 of met de verkoopbinnendienst, 0317-499510.