Menu
6-8-2019
Sodagrain

Gezond hard melken met een grasrijk rantsoen: voor steeds meer bedrijven is dit dé uitdaging. Om het gras optimaal te benutten is Sodagrain de ideale aanvulling.

Probeer het nu en ontvang de slurf gratis (voor de voorwaarden: zie onder).


Eigen eiwit, koe in de wei en vastlegging van CO2 in de bodem zijn het ideaalbeeld van veel duurzaamheidsconcepten. Deze concepten vereisen onder andere een groot aandeel gras in het rantsoen. Meer grasland betekent minder maisland. Een rantsoen met 70 tot 80% gras biedt de hoogproductieve koe echter te weinig energie. Met de juiste aanvulling kan een grasrijk rantsoen toch goede technische resultaten opleveren tegen relatief lage voerkosten.

Krachtvoer en enkelvoudig
Aanvullen met krachtvoer is een makkelijke optie, maar is vaak ook vrij prijzig. Al snel wordt daarom gekozen voor enkelvoudige producten, zeker in de huidige markt waar maismeel goedkoop is. Maar wanneer meer dan 2 kg maismeel nodig is, is het dan wel de juiste keuze? En hoe zit dat als er eigenlijk wel 4 kg nodig is?

Pensverzuring
Maismeel kun je niet vergelijken met de maiskorrel in snijmais. Snijmais heeft ingekuild gezeten en is vochtig. Maismeel is fijngemalen vanuit droge mais. Deze droge mais is moeilijk verteerbaar en door de fijngemalen structuur kan het pensverzuring veroorzaken.

Tot 6 kg per koe per dag
Die structuur, daar onderscheidt Sodagrain zich op. Sodagrain is ongemalen en heeft daardoor de grootte van een tarwekorrel. Door de unieke bewerking is het goed verteerbaar, maar wel heel rustig. Hierdoor kun je een koe met gemak 6 kg Sodagrain voeren.

Optimale penswerking
De basis voor gezond hARd melken is natuurlijk de pens. Met Sodagrain krijgt de pens de gehele dag door een geleidelijk aanbod van energie. Hierdoor werkt de pens optimaal. Sodagrain laat een hogere benutting van het voer zien wat resulteert in meer melk en een hogere melkeiwitproductie. Bovendien is Sodagrain GMO-vrij.

ACTIE Sodagrain (artikel 21710)
Van 12 augustus tot en met 27 september 2019 ontvangt u de slurf gratis bij bestelling van een volle vracht Sodagrain. De actie geldt alleen bij volle vrachten en zolang de voorraad strekt. Voor de opslag van Sodagrain is de slurf de beste optie. Sodagrain wordt hierin goed geconserveerd en beschermd tegen weersinvloeden. De slurf kan op een lege kuilplaat worden gelegd. De afmeting van de slurf is ongeveer 25 meter lang, 2 meter breed en 1,5 meter hoog. In de slurf is Sodagrain 3 maanden houdbaar.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route