Menu

Aandachtspunten oogst snijmais + actie Ecocool

31-8-2020

Bron: Handboek Snijmais 2020, Herman van Schooten

Extreem weer
Door de extreme weersomstandigheden verloopt de teelt van de mais dit jaar niet vanzelf. Door de wind en de hitte die we gehad hebben komen we veel problemen tegen: geknikte mais, builenbrand, bladverbranding en verdroogde mais. Een goede conservering is dan extra belangrijk.

Goed conserveren
Om de mais goed te conserveren moet de kuil goed aangereden worden. Er mogen geen plekken met lucht in de kuil zitten. Op niet goed aangereden plekken hebben schimmels de kans om zich te ontwikkelen. Daarnaast is een voersnelheid van meer dan een meter per week belangrijk, om broei in de kuil te voorkomen. Daarnaast is de Lactobacillus buchneri-bacterie een pre voor het behoud van zetmeel en voor de conservering van de kuil. Deze bacterie zorgt voor broeiremming in de kuil en daarmee voor een betere conservering.

Actie Ecocool 5+1 gratis
Voor het toevoegen van de Lactobacillus buchneri hebben wij het  inkuilmiddel Ecocool beschikbaar. Tot en met 27 september hebben wij een actie van 5 + 1 gratis op Ecocool.

Meer weten of bestellen?
Neem contact op met uw voorlichter of met de verkoopbinnendienst Plant, 0418-655944.

 

Hoe kuil je de maisoogst zo goed mogelijk in?
In onderstaand filmpje legt Willine Brouwer (adviseur akkerbouw en ruwvoerteelt) uit hoe je de maisoogst toch zo goed mogelijk in de kuil krijgt en hoe je met een inkuilmiddel broei minimaliseert.