Menu

Aandacht voor droge koeien betaalt zich uit

9-10-2019
Aandacht voor droge koeien betaalt zich uit
Bron foto: Veeteelt, editie september 2 2019.

In de Veeteelt van eind september lezen we een mooi artikel over Edward Poodt, melkveehouder in Etten én klant bij AR. Hierin vertelt hij hoe aanpassingen in het droogstandsrantsoen bijdragen aan een mooie melkproductie (gemiddeld 11.000 liter per koe) en aan een soepele kalveropfok (minder diarree en betere biest).

Het totaal gemengde rantsoen bevat per koe per dag 2 kg Droogstandsmix Maxima van AR. Het is een complete mix met alle benodigde mineralen, elektrolyten en eiwitten. In de Veeteelt lezen we Edwards ervaring: “De koeien vreten het mengsel graag. Ze krijgen het dagelijks, ze moeten fris en vers voer hebben.” De resultaten zijn goed: de koeien starten gemakkelijk op, ze hebben geen last van melkziekte, de pensvulling is goed, ze glanzen mooi en ze zijn actief. “Ook de kalveren zijn gezonder na het aanpassen van het rantsoen”, vertelt Edward in het artikel. “Ze zijn vitaler, drinken beter en hebben minder last van diarree.”

Droogstandsmix Maxima
Ook profiteren van de voordelen van een goede droogstand? De Droogstandsmix Maxima is verkrijgbaar bij AR, zowel in een VLOG- als een niet-VLOG-variant. Uw specialist rundvee kan u meer vertellen over deze krachtige droogstandsmix.

Het volledige artikel over Edward Poodt leest u in Veeteelt, editie september 2 2019.