Menu

Witte hen vraagt om andere voerstrategie

27-3-2020
Witte hen vraagt om andere voerstrategie

De genetica van een witte hen is totaal anders dan die van een bruine hen. Dit blijkt niet alleen uit het gedrag van de kip maar dit blijkt ook wanneer de hen niet op maat wordt gevoerd.

Witte hennen produceren bijvoorbeeld meer eimassa ten opzichte van hengewicht dan een bruine hen. Dit is onder andere terug te zien in de voederconversie. Om de hennen in topconditie te houden vragen bruine en witte hennen om twee verschillende voerstrategieën. Wanneer dit niet gebeurt kan dit tot darmgezondheid- of leverproblemen leiden.

Verschillende assortimenten
AR speelt hierop in met het assortiment pluimveevoeders. We bieden verschillende assortimenten aan, voor zowel wit als bruin. Optimale prestaties vragen om optimaal voer ingericht op de behoeftes van de hennen. Door onze productielocatie in Barneveld speciaal in te richten voor pluimvee zijn we flexibel in ons grondstoffenpakket en kunnen we veel specifieke samenstellingen aanbieden. Niet alleen voor witte en bruine hennen, ook wanneer u wilt sturen op veel eieren p.o.h. of op kg eieren kunnen we daarop inspelen met onze voeders.

Darm- en levergezondheid
Een goede darmgezondheid en levergezondheid, zijn essentieel voor de gezondheid van de kip. De voerbenutting van een witte hen en bruine hen zijn verschillend. In ons assortiment maken we verschil in onder andere grondstofpatronen. Zo gebruiken we verschillende eiwitniveaus en energieniveaus. Witte hennen zetten eiwitten namelijk efficiënter om naar eieren. Door hier rekening mee te houden zien we een betere voerbenutting bij de hennen. Dit vertaalt zich in minder problemen met lever- en darmgezondheid. Daarnaast gebruiken we in de start- en fasevoeders voor witte hennen specifieke olie om de huid te ondersteunen en droge poten te voorkomen. Dit leidt tot gezonde hennen, meer arbeidsgemak en een maximaal rendement.

Wilt u meer gedetailleerde informatie over onze samenstellingen? Vraag hiernaar bij uw specialist.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route