Menu

Terugkijken online kennisbijeenkomst nieuwe biologische wetgeving, 28 september

23-4-2021

Per 1 januari 2022 gaat de nieuwe biologische wetgeving in. De wijzigingen hebben veel invloed op de biologische legpluimveehouderij. We organiseren dit jaar daarom drie bijeenkomsten waarin we ingaan op de gevolgen voor u als legpluimveehouder. Tijdens de tweede bijeenkomst op dinsdag 28 september hebben we toegelicht wat de veranderingen betekenen voor opfok, eiermarkt, voeding en management. 

Jan Vroegindeweij, directeur  Kuikenbroederij en pluimveebedrijf Het Anker, behandelde de mogelijkheden van opfokken van eendagshanen en in ovo seksen in kader van OKT (Ohne Kűken töten, staat voor geen eendagshanen doden). In Duitsland is het vanaf 1 januari 2022 verboden om eendagshanen te doden. In Nederland is er een motie aangenomen door de Tweede Kamer en ligt de actie nu bij het ministerie van LNV. Ook ging Jan in zijn verhaal in op de regel dat vanaf 1 januari 2022 alleen nog kuikens afkomstige van biologische moederdierbedrijven mogen worden opgezet op biologische leghennenbedrijven. (verhaal start op 3.50 minuten)

John Achterstraat, algemeen directeur Kwetters, ging in op de huidige biologische eiermarkt en op de verwachtingen. Hoeveel eieren worden er geprodueerd? Hoe hoog is de consumptie? Ook ging hij in op de situatie in Duitsland, wat een belangrijke afzetmarkt is voor Nederland. (verhaal start op 25.00 minuten)

Dennis van Vilsteren en Henno van den Bruinhorst, beiden AR, gingen in op de gevolgen die de wijzigingen hebben op het voer en management. Doordat vanaf 1 januari al het eiwit biologisch moet zijn lopen we meer risico en wordt het voer duurder. Alternatieven zijn slecht beschikbaar. (verhaal start op 43.00 minuten)

Meer info
Heeft u naar aanleiding van de online kennisbijeenkomst vragen? Neem contact op met Henno van den Bruinhorst, 06-55334277 of stel uw vraag via onderstaand formulier.

  1. Door dit formulier te versturen, gaat u akkoord met onze privacy statement.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route