Menu

Te fijne delen nog beter afzeven

2-2-2018
Te fijne delen nog beter afzeven

De recent geplaatste nieuwe zeef in de fabriek in Barneveld kan de fijne delen nog beter afzeven dan de oude zeef. Dit brengt het aandeel fijne delen in het voer sterk terug.

Naast het afzeven van fijne delen kan deze installatie ook de te grove delen afzeven. Deze kunnen daarna weer specifiek behandeld worden om tot de ideale deeltjesgrootte te komen.

Specifieke bewerking
Iedere grondstof kan nu meerdere specifieke bewerkingen krijgen om zo de ideale deeltjesgrootte te bereiken. Na het mengen van deze grondstoffen ontstaat een uniform mengsel: Structomix. Dit mengsel heeft een minimaal aandeel te fijne en te grove delen. De toepassing van de nieuwe zeef resulteert in een constante kwaliteit van de Structomixvoeders.

Waarom uniform voer?
Met uniform voer krijgen alle hennen alle nutriënten binnen en is er bijvoorbeeld geen wisselende kalkopname. Bovendien wordt het voer geleidelijk opgenomen. Hierdoor krijgen de leghennen alle grondstoffen op het juiste moment en in de juiste verhouding binnen. Een ideale balans van nutriënten draagt bij aan de weerstand van de hen, het aantal (eerste soort-)eieren POH en een goede schaalkwaliteit.

Minder voer nodig
Het specifiek bewerken van grondstoffen brengt ook financiële voordelen met zich mee. Doordat de eigenschappen van de grondstoffen beter tot hun recht komen heeft de kip minder voer nodig om goed te produceren. Dit zie je terug in een scherpe voederconversie of een lage voeropname per ei. Door deze gezonde basis hoeven er minder dure toevoegingen ingezet te worden.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route