Menu

Praktische adviezen fipronil

1-9-2017
Praktische adviezen fipronil

Op de website van de Gezondheidsdienst voor Dieren vindt u veel praktische adviezen om uw stal fipronil-vrij te krijgen en de hennen weer in productie te brengen.

Getroffen pluimveehouders hebben momenteel de stallen leegstaan of zijn aan het ruien. Bij leegstand is het raadzaam om contact op te nemen met uw voorlichter. Hij bespreekt graag met u hoe u de adviezen van de GD het beste in de praktijk kunt brengen.

Weer in productie
Wilt u uw koppels na het detoxen weer in productie brengen? Zorg er dan in ieder geval voor dat de stal fipronil-vrij is. Hoe u dit kunt bereiken leest u op de site van de GD.

Voerkeuze voor gezonde hennen
Na het detoxen is het belangrijk dat de hennen niet gaan vervetten. Om ze weer goed in productie te kunnen brengen is het belangrijk om het juiste voer te kiezen. AR heeft speciale toevoegingen om de lever te ontgiften, zowel voor de biologische als de gangbare hen. Deze AR Detoxmixen bevat extracten, vitaminen en mineralen die de lever ondersteunen en ontgiften. Daarnaast zijn er toevoegingen die de darm beschermen en de opname van schadelijke stoffen tegengaan. Uw voorlichter kan u adviseren welke toevoeging en hoeveelheid het beste past in uw situatie.

Waterstofperoxide via AR Plant
De GD adviseert de inzet van waterstofperoxide om fipronil af te breken. Waterstofperoxide kunt u bestellen via AR Plant: 0418-655944.

AR staat u bij
We proberen u zo goed mogelijk bij te staan om uw stallen zo snel mogelijk weer in productie te hebben. Onze pluimveespecialisten zijn op de hoogte van de ins en outs rondom fipronil. Ook verzamelen we gegevens van de stallen die weer in productie komen: waar reageren de hennen het beste op? Heeft u vragen? Neem dan contact op met een van onze specialisten pluimvee.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route