Menu

Pootoplossing voor leghennen

19-1-2018
Pootoplossing voor leghennen

Beschadigingen aan de poothuid van leghennen kunnen tot hoge uitval leiden. Met name bij witte hennen kan de poothuid beschadigen waarna de hennen met hun snavels de beschadiging aan de poothuid verergeren. Dit leidt tot ontstekingen waarna het alleen maar verergert. Uiteindelijk raakt de poot zo ernstig beschadigd dat de hen niet meer in staat is om zich soepel voort te bewegen. Dit kan leiden tot uitval.

Wanneer we goed naar de poten kijken, zien we dat ze droog en schilferig zijn. Daarnaast zijn er in veel gevallen ook afwijkingen aan de schubben te zien. Meestal liggen er andere oorzaken dan systeemschade ten grondslag aan dit probleem. Stress verergert tenenpikkerij.

Tegengaan van het tenenpikken
Het goed inzetten van managementmaatregelen, zoals licht- en klimaatregeling, kan tenenpikkerij verminderen. Ook voer speelt een rol. Als AR zien we dat het toevoegen van de juiste grondstoffen aan het voer bijdraagt aan het terugdringen van tenenpikkerij. Dit is vergelijkbaar met de inzet van een handcrème wanneer wij droge handen hebben. Bij leghennen werkt het in grote lijnen net zo. Door het toevoegen van olie aan het voer wordt de huid van uw hennen weer soepel gemaakt. Hierdoor raakt de poothuid minder snel geïrriteerd waardoor tenenpikkerij wordt verminderd.

Meer info
Wilt u meer weten? Neem contact op met een van de specialisten van het pluimveeteam van AR.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route