Menu

Nieuwe walsenstoelen fabriek Barneveld

18-12-2019
Nieuwe walsenstoelen fabriek Barneveld

Begin december zijn in Barneveld de oudste van de vier walsenstoelen vervangen door twee nieuwe. Na een gedegen voorbereiding zijn de oude uit de fabriek gehaald en de nieuwe op de plek gezet.

Na verdere installatie in het weekend zijn begin deze week de nieuwe walsenstoelen in bedrijf gesteld. De nieuwe walsen hebben een grotere capaciteit. De machines hebben een groot wals-oppervlak waarmee een optimale structuur van het pluimveevoer wordt gerealiseerd. Bovendien zijn de machines voorzien van een snel-wisselsysteem waarmee nog sneller en efficiënter de rollen gewisseld kunnen worden.

Voordelen voor de kip
Door het maalprogramma af te stemmen op de individuele grondstof wordt de ideale deeltjesgrootte bereikt. Een goede structuur is essentieel om de kip goed te laten presteren. De uniforme structuur voorkomt een selectieve opname en bevordert de vertering. Dit vertaalt zich naar een hoge productie, veel eieren per opgefokte hen, goed verenkleed en een uitstekende eikwaliteit. Uiteindelijk zorgt dit voor een maximaal financieel resultaat.