Menu

Nieuw: biologisch pluimveevoer voor een sterke eischaal

9-6-2017
Nieuw: biologisch pluimveevoer voor een sterke eischaal

Hennen worden steeds ouder en leggen daardoor langer eieren. De uitdaging ligt dan bij het houden van een goed eigewicht, een goede eischaalkwaliteit en veel 1e-soort-eieren. Om de biologische hen bij te staan bij de schaalontwikkeling heeft AR een unieke toevoeging ontwikkeld: AR Eischaal Plus Mix Bio.

De eischaalkwaliteit kan deels bevorderd worden door calcium toe te voegen aan het rantsoen. De darmen van oudere hennen nemen het bijgevoerde calcium minder goed op. Hierdoor wordt het calcium niet goed benut. Extra calcium bijvoeren heeft weinig effect zonder ook de juiste mineralen aan de hen te verstrekken. De juiste combinatie van calcium en mineralen zijn noodzakelijk voor de binding van het calcium, een betere opname en voor een optimale ontwikkeling van de eischaal.

Mineralen
De AR Eischaal Plus Mix Bio (22564K25) is een unieke toevoeging voor het pluimveevoer om de biologische hen extra te ondersteunen. De mix bevat componenten die de darmvlokken herstellen. Dit bevordert de opname van belangrijke nutriënten en mineralen in de darmen. Bovendien voorziet AR Eischaal Plus Mix Bio de hen van extra noodzakelijke mineralen die nodig zijn voor de eischaalvorming.

Resultaten
De praktijktesten op verschillende biologische legpluimveehouders lieten de positieve werking van de toevoeging zien. De uitschouw liep terug en de pluimveehouders raapten meer 1e-soort-eieren. Dit is positief voor het saldo.

Meer weten of bestellen?
Wilt u meer weten over AR Eischaal Plus Mix Bio? Neem dan contact op met een van onze pluimveespecialisten. Bestellingen kunt u plaatsen door te bellen naar onze verkoopbinnendienst, telefoon 0317-499510.