Menu

Gezond en sterk beenwerk witte hennen

7-7-2017
Gezond en sterk beenwerk witte hennen

Een gezonde vitale hen met een goede conditie, goede darmgezondheid en met een gezond en sterk beenwerk is belangrijk voor de resultaten op uw bedrijf. AR heeft haar voeders zo ontwikkeld dat ze maximaal bijdragen aan de vitaliteit van de hen.

In de opstartperiode wordt de basis gelegd voor een goed ontwikkelde leghen. AR streeft met haar voeders naar een vitale hen, met een sterk en gezond beenwerk. Onze Flora- en Uniekreeks boeken mooie resultaten en dragen bij aan een veilige opstart van de hen.

Homogene structuur
De homogene structuur van het legmeel zorgt ervoor dat de onbehandelde leghennen niet gaan selecteren. Verder bevatten de Flora- en de Uniek-voeders voldoende vezels, speciale premixen en goed verteerbare grondstoffen. Op deze manier krijgen de hennen de nutriënten binnen die zij nodig hebben. Dit resulteert in een goede darmgezondheid en gezonde hennen.

Structomix
AR maakt Structomix: pluimveevoer dat de positieve eigenschappen van meel en korrel combineert. Hiermee wordt selectie voorkomen en krijgt de hen precies binnen wat zij nodig heeft. In de start is het belangrijk dat de voeropname dagelijks stijgt. De scherpe uniforme structuur van Structomix maakt dit makkelijker. Deze structuur in combinatie met de extra veiligheden helpt de hen gezond en vitaal te blijven, met een goede conditie, goede darmgezondheid en met een gezond en sterk beenwerk!

Klimaat en verlichting
Ook klimaat en licht hebben invloed op de vitaliteit van de hen en daarmee op de kracht van het beenwerk. Hier leest u meer over de klimaatinstellingen in de zomer. Verlichting is ook van grote invloed op de hennen. Kiest u voor warm wit of toch koud licht? In dit artikel leest u hier meer over.