Menu

Eenvoudig inzicht in resultaten met Lay-Insight

29-4-2019
Eenvoudig inzicht in resultaten met Lay-Insight

In het najaar van 2018 heeft AR het managementsysteem Lay-Insight geïntroduceerd. Inmiddels maakt een groot deel van onze legpluimveeklanten gebruik van dit programma om inzicht te krijgen in de data op het bedrijf.

Met Lay-Insight kunnen gegevens automatisch verzameld worden (dagelijks) of handmatig via de app of internet (wekelijks). Het programma maakt de verschillende technische en financiële data inzichtelijk. Daarnaast is het mogelijk om gegevens van verschillende stallen en koppels te vergelijken.

Verbeterpunten bedrijfsvoering
Inzicht in de resultaten laat zien wat er goed gaat, maar ook wat verbeterpunten zijn op het pluimveebedrijf. Dit is de basis voor een verbetering van de technische resultaten en het financiële saldo. Via Lay-Insight is bijvoorbeeld te zien wat de voederconversie, het voerverbruik per ei en het aantal eieren poh is.

Nuttig voor KAT-controles
Bij controles wil KAT steeds meer inzicht hebben in de technische gegevens op het pluimveebedrijf. Dit betekent dat er veel gegevens bijgehouden moeten worden. De legkalender is hier bijna niet meer toereikend voor. De overzichten van Lay-Insight geven inzicht in de benodigde technische gegevens zoals het percentage uitval per week. Lay-Insight heeft de volgende parameters recent aan het overzicht toegevoegd: temperatuur in de stal en tijdstip openen en sluiten van de schuiven van de uitloop. 

Veesaldokaarten
In de tweede helft van 2019 komen de veesaldokaarten beschikbaar. Hiermee kunt u snel bepalen wat het gemiddeld aantal aanwezige hennen per jaar is.

Meer info
Met Lay-Insight kunnen we veel data voor u verzamelen en deze snel en makkelijk beschikbaar maken. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Lay-Insight voor uw bedrijf? Neem dan contact op met Henno van den Bruinhorst (06-55334277) of Hans Ebbers (06-53209947).

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route