Menu

De beste start voor uw vleeskuikens

9-12-2016
De beste start voor uw vleeskuikens

Tijdens de eerste levensweken wordt de basis gelegd voor de resultaten aan het einde van de mestperiode. Voor een goede (darm)gezondheid en ontwikkeling van het kuiken moet het voer voldoende structuur en makkelijk verteerbare eiwitten bevatten.

In de eerste weken is het kuiken zeer kwetsbaar. Darmproblemen en E. coli liggen op de loer. Om de weerstand en de darmgezondheid te ondersteunen moet het voer voldoende structuur en makkelijk verteerbare eiwitten bevatten. Wanneer de eiwitten in het voer goed verteerd worden blijven er namelijk geen eiwitten over voor de groei van slechte bacteriën zoals E. coli. Een goede eerste levensfase verkleint de kans op achterblijvende kuikens en op een slechtere uniformiteit van het koppel.

Walsen Startmix VM
AgruniekRijnvallei (AR) heeft een speciaal concept voor de eerste levensfase ontwikkeld, te weten Walsen Startmix VM. Walsen Startmix VM is geschikt om vleeskuikens in de eerste levensweken een goede start mee te geven. Het is een structuur- en eiwitrijk product. De ideale structuur wordt bereikt door zuivere grondstoffen met walsenstoelen enkelvoudig te walsen. De goede structuur stimuleert de werking van het verteringsapparaat en in het bijzonder de spiermaag. Ook stimuleert het de ontwikkeling van de darmwand; een goede villus-ontwikkeling resulteert in een maximale vertering. Nutriënten worden hierdoor beter opgenomen. Dit komt de benutting van het voer ten goede. Walsen Startmix VM bevat eiwitrijke grondstoffen die goed aansluiten op de specifieke behoefte van het jonge kuiken. Zo worden er goed verteerbare eiwitten ingezet, bijvoorbeeld in de vorm van vismeel. Op deze manier blijven er geen eiwitten over die ongewenste bacteriegroei kunnen stimuleren. 

Zuiver Voer
AR produceert alle voeders volgens de Zuiver Voer-filosofie. Onder de noemer van Zuiver Voer worden bewuste keuzes gemaakt voor bepaalde grondstoffen en productietechnieken. Zuiver Voer is voer met zuivere grondstoffen die ieder op hun eigen manier bewerkt worden en een gegarandeerde voedingswaarde hebben. Zuiver Voer is het beste voor het welzijn en de prestaties van dieren, het rendement van de ondernemer en de wereld om ons heen.

Meer info
Is na het lezen van dit artikel uw interesse gewekt, neem dan contact op met onze specialist vleespluimvee Piet Bakker 06-55100540.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route