Menu

Q-koorts vaccinatie

26-5-2017
De gevolgen beperken van vaccinatie tegen Q-koorts

De Q-koortsenting is voor de geiten een heftige enting. Het is daarom van belang deze vaccinatie goed te plannen om de gevolgen te beperken. De vaccinatie dient voor 1 augustus te worden gedaan.

In deze periode hebben de geiten vaak te maken met hittestress. Het is daarom niet verstandig om met de vaccinatie tot het laatste moment te wachten. Dit vergroot de kans dat weerstandverlagende factoren samenvallen wat een enorme weerslag geeft op de geit.

Voorjaar
Probeer de vaccinatie in het voorjaar te plannen. In het voorjaar zijn de weersomstandigheden vaak wat gunstiger voor de geit. Ook zitten zowel de duurmelkers als de verse geiten nog in een stijgende lijn waardoor zij de dip van de enting beter kunnen verdragen.

Voeding
Zorg ervoor dat in de periode van de Q-koortsenting geen wisselingen is in het rantsoen. Het bijvoeren van Buffer AR Uniek (artikelcode 22599K20) helpt bij de ondersteuning van de pensgezondheid wanneer de voeropname rondom de enting onder druk komt te staan. Buffer AR Uniek bevat verschillende buffercomponenten met een mooie spreiding van de werkingsduur op de buffercapaciteit. Begin vier dagen voor tot vijf dagen na de enting met het verstrekken van Buffer AR Uniek.

Meer weten?
Heeft u vragen of wilt u meer weten over het enten tegen Q-koorts of over Buffer AR Uniek? Neem dan contact op met AR geitenspecialist Niels Breij, 06-82684210 of mail naar n.breij@argroep.nl. Bestellingen kunt u plaatsen bij onze verkoopbinnendienst, 0317-499510.