Menu

Mollen

20-4-2022
Mollen

Voor sommigen een grote vriend en voor anderen een grote vijand. Een mol zorgt ervoor dat de bodem luchtig blijft wat belangrijk is voor de afwatering en de structuur van de bodem. Tegelijkertijd vormt dit dier molshopen die het aanzicht van uw tuin verpesten.

Mollen kunnen 3-7 jaar oud worden. In mei zorgen zij voor de voortplanting, dit duurt een paar weken voordat het nestje tot stand is gekomen. De jonge mollen blijven eerst in het territorium van hun ouders voordat zij zelf een territorium opzoeken. Het zoeken van een nieuw mollenterritorium gebeurt meestal bovengronds. Hebben ze eenmaal een territorium gevonden dan verlaat de mol dit gangenstelsel niet meer zo snel behalve om insecten te eten en een nieuw territorium te zoeken.

Een relatief makkelijke en nieuwe methode om een mol te vangen is met een mollenklem van TopCat. Van tevoren kijk je met een prikstok waar de gang zit en maak je een gat in de gang waarin je de val kan plaatsen. Dek daarna de oppervlakte af om zoveel mogelijk lichtinval te voorkomen en activeer de val zodat deze actief staat.

Klik hier voor een instructiefilmpje.