Menu

Groene aanslag

4-10-2021
Groene aanslag

In het najaar kan groene aanslag ontstaan op klinkers. Dit komt door verschillende factoren zoals vocht en weinig licht. Vooral bij onregelmatige oppervlaktes en zachte materialen kunnen mos en algen zich beter ontwikkelen. Groene aanslag is altijd lastig om te voorkomen. Het type bestrating kan ervoor zorgen dat er minder aanslag op komt denk hierbij aan gebakken klinkers en keramische tegels.

Groene aanslag en vervuiling op verhardingen kunt u behandelen met Biomos. Spuit het oppervlak goed nat, dan verdwijnen de dikkere lagen met aanslag uitstekend. Voor een optimale bestrijding tegen hardnekkige aanslag en vervuiling kunt u Steengoed toevoegen. Voor een goede werking moeten deze producten inbranden. Pas ze daarom bij voorkeur toe bij zonnig weer en een niet te lage temperatuur.

Om mos op het gazon goed te bestrijden is ijzersulfaat een uitstekende oplossing. Niet toepassen op bestrating en stenen omdat het een roestachtige kleur kan veroorzaken.

Voor professionele gebruikers is er het middel Katoun Gold. Dit middel is op basis van perlagonzuur en werkt zowel tegen groene aanslag als tegen onkruiden. Katoun Gold heeft een werkingsmechanisme op basis van contactwerking door organische vetzuren waarbij de celmembranen vernietigd worden. Het wordt snel afgebroken door de bodemorganismen.

Nieuwsbrief
Contact

Zandweistraat 20
Waardenburg
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0418-655944
F 0418-655940
E plant@argroep.nl

bereken de route
openingstijden