Menu

Gras en bloemenstroken zaaien

20-4-2022
Gras en bloemenstroken zaaien

Door de vele regen en de lage temperaturen was het de afgelopen periode niet mogelijk om bewerkingen te doen op het land. Met de huidige weersomstandigheden ontstaan er gunstige contdities om gras en bloemenstroken te zaaien.

Voor een juiste graszode hebben wij verschillende grasmixen van DLF Masterline in ons assortiment. Iedere mix heeft zijn eigen samenstelling zodat u voor elke toepassing de juiste grasmix kunt kiezen. We hebben grasmixen voor onder andere: sportvelden, gazons, boomgaarden, recreatieterreinen, bermen en dijken (toepassing medio april).

Een sterk natuurlijk evenwicht is een veelbesproken onderwerp bij provincies en gemeentes. Om dit te realiseren kiezen steeds meer gemeentes ervoor om bloemenstroken en bermmengsels te zaaien om het natuurlijke evenwicht te stimuleren. Het is belangrijk dat de geselecteerde bloemenmengsels beschikken over verschillende bloeistadia zodat er voor een lange periode veel voedsel (nectar) beschikbaar is.

AR heeft diverse soorten bloemenmengsels in het assortiment waaronder Invito, een bloemenmengsel dat geliefd is voor veel natuurlijke roofinsecten. Daarnaast kunt u bij AR terecht voor park- en bermbloemenmengsels om het landschap kleurrijk te maken en de biodiversiteit te stimuleren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van de specialisten van het AR Groenteam.