Menu

Bodemmonsters en bodemverbetering

4-10-2021
Bodemmonsters en bodemverbetering

Een goede basis voor een gezonde en vitale tuin begint in de bodem. Een evenwichtige en juiste bemesting kan hieraan bijdragen.

Hiervoor is het belangrijk dat u inzicht heeft in de bemestingsbehoefte van uw tuin of perceel. Een goed instrument om de voedingstoestand van uw tuin/perceel te bepalen is een grondmonster. AR kan deze grondmonsters voor u verzorgen en u van een passend advies voorzien. 

Om planten en het gazon vitaal de winter door te helpen, werken wij met gazonmeststoffen van DCM. Met deze meststoffen maakt u het gazon sterk waardoor het vitaler de winter doorkomt en beter het groeiseizoen uitgaat. De producten van DCM bevatten hoogwaardige eigenschappen voor een optimaal resultaat. 

Voor een hoogwaardige meststof bij pas geplante bomen kunt u kiezen voor Novovit Frutta, dit is een allround meststof die in het plantgat moet worden toegepast in een dosering van maximaal 40 gram/boom. Deze meststof werkt maar liefst 8 maanden door het langzaam vrijkomen van de nutriënten. Het polymeer heeft een waterbufferend effect dat tot 50 keer zijn eigen gewicht aan water kan opnemen en dit weer afgeeft aan de wortels in een droge periode. Deze meststof dient in het voorjaar niet te hoog gedoseerd te worden in verband met eventuele wortelschade (verbranding). Naast het waterbufferend effect heeft het ook een werking tegen woelratten en muizen doordat het korreltje vocht opneemt waardoor er gel ontstaat wat een afwerend effect heeft.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van de specialisten van het AR Groenteam.