Menu

Bemesting

16-6-2021
Bemesting

Een goede basis voor een gezonde en vitale tuin begint bij de bodem. Nu de vochtige periode is afgelopen en de temperaturen stijgen is het belangrijk om de vitaliteit zo optimaal mogelijk te houden door middel van voldoende water en de juiste nutriënten.

Het voorjaar is de belangrijkste periode om voldoende meststoffen rond de wortelvelden te hebben zodat de planten en gazons reserves op kunnen bouwen. Het is daarom raadzaam om de voeding nu op peil te houden en de plant zo weerbaar mogelijk te houden. Dit kan eenvoudig door kunstmest bij planten en op gazons te strooien zodat deze in de loop van enkele weken vrijgegeven wordt. Hierdoor behoudt u een weerbare tuin. Hiervoor is inzicht in de bemestingsbehoefte van uw tuin/perceel van belang. Een belangrijk instrument om de voedingstoestand te onderzoeken is het nemen van een grondmonster. AR kan deze grondmonsters voor u verzorgen en u van een passend advies voorzien.

AR heeft voor ieder toepassingsmoment een breed scala DCM-producten in het assortiment. Over het algemeen is een onderhoudsbemesting voldoende en volstaat mengmest 12-10-18 of Vital Green. Deze meststoffen beschikken over de hoofdelementen. Vital Green beschikt ook over magnesium en ijzer, dit zorgt voor een frisgroen gewas. Ook hebben wij verschillende bladmeststoffen voor de groenvoorziening. Foliplus Supremo is een zeer goede multimeststof met onder andere stikstof, magnesium, calcium, molybdeem en mangaan. Dit zorgt ervoor dat de plant een optimale voedingsboost krijgt.