Menu

Fysium: voor steviger en sappiger fruit

Om appels over een lange periode te kunnen verkopen is een goede bewaarbaarheid noodzakelijk. Bovendien willen we niet alleen in de koelcel stevig en mooi fruit zien, maar zeker ook in de supermarkt en op de fruitschaal. Er is een eenvoudige behandeling ontwikkeld waarmee u de bewaarbaarheid van appels flink kunt vergroten.

Met Fysium heeft u een uniek middel in handen voor ruimtebehandeling van appels. Hiermee kunt u het uitstalleven extra verlengen. Er is nu twee seizoenen ervaring opgedaan met Fysium als naoogstbehandeling met 1-MCP en de resultaten zijn zeer positief.

Voordelen van Fysium

  • Meest zuivere vorm van 1-MCP
  • Toepassing van buiten de koelcel met gepatenteerde Fysium-generator
  • Exact afgestemde dosering, bereid in eigen laborarorium
  • Minder vettige schil
  • Appels behouden versheid, stevigheid en sappigheid
  • Grotere flexibiliteit bij de afzet
  • Toepassing door gecertificeerde medewerkers
  • Effectiviteitscontrole door CAF

Hoe gebruikt u Fysium?

De Fysium-behandeling wordt uitgevoerd door gecertificeerde medewerkers, onder andere van AR Plant. De dosering wordt exact afgestemd op de inhoud van de cel. Fysium wordt van buitenaf toegediend via de gepatenteerde Fysium-generator. Dit maakt ook het behandelen gedurende het bewaarseizoen eenvoudig: de cel hoeft niet geopend te worden en kan dus op regime blijven.

Bestellen

CropSolutions is de exclusieve leverancier van Fysium. Distributie vindt plaats via de bij CropSolutions aangesloten partners, waaronder AR Plant. U kunt terecht bij onze fruitteeltadviseurs voor een deskundig advies en bestellingen. U kunt ook terecht bij onze verkoopbinnendienst van AR Plant, telefoon 0418-655944 of mail naar plant@argroep.nl of vul het formulier hieronder in.

 

In de praktijk: fruitbedrijf Wellner

Wellner over Fysium
Jeroen (links) en René Wellner

Fruitbedrijf Wellner uit Est werkt vanaf de introductie met Fysium. Naast de gebruikelijke rassen als Elstar en Jonagold hebben zij ook hun clubras-appels met succes laten behandelen met Fysium. Uit de uitstalproeven bleek dat de behandeling zeer succesvol was. Jeroen en René Wellner beamen dit: “Mede door de krachtige werking van Fysium hebben wij onze appels, waaronder ons clubras Maribelle, goed kunnen vermarkten.

In de praktijk: fruitbedrijf Vernooij

Meer weten of bestellen?

  1. Door dit formulier te versturen, gaat u akkoord met onze privacy statement.