Rundvee
Voeders

VLOG Celgetal Vitaal Korrel

Sinds januari 2022 is de berekening van het celgetal op melkveebedrijven aangepast. Hierdoor is het gemiddelde celgetal met 12% omhoog gegaan. Reden voor onze afdeling nutritie om een mengsel samen te stellen dat zich richt op het verlagen van het celgetal.

De VLOG Celgetal Vitaal Korrel (24775K20) bevat componenten die als doel hebben om de uiergezondheid, de algehele weerstand en vertering van de koe te verbeteren.

Wat doet het mengsel

In het mengsel zijn gisten en andere componenten verwerkt. Deze gisten en componenten hebben veel positieve kenmerken. Ten eerste wordt de uiergezondheid gestimuleerd. Tijdens de lactatie zijn de melkklieren uiterst gevoelig voor infecties. Dit leidt tot subklinische en klinische mastitis. Door preventief componenten toe te dienen die de uiergezondheid stimuleren, zal dit resulteren in een verlaging van het celgetal en een verbeterde melkkwaliteit. Dit zal ook de melkproductie ten goede komen. Ten tweede wordt de vertering gestimuleerd. Dit komt door de stimulering van de gezondheid van de darmen en door de betere benutting van het ruwvoer.

Proef

Om de werking van het product te beoordelen, is de Celgetal Vitaal Korrel uitvoerig getest op 12 melkveebedrijven. Deze melkveebedrijven zijn geselecteerd voor de proef, omdat ze structureel een verhoogd celgetal hadden. Na een aantal maanden in de proef is het celgetal op deze bedrijven gemiddeld met 10 procent gedaald.
Naast een daling van het gemiddelde celgetal ging de melkproductie gemiddeld met 0,8 kilogram omhoog. Verder was er een stijging zichtbaar in het lactosegehalte. Het lactosegehalte steeg van 4,54 naar 4,59. Melkveehouders Rondeel hebben ook meegedaan aan proef. Na hun deelname aan de proef met de Celgetal Vitaal Korrel is het celgetal gedaald van 400 naar gemiddeld 209.

Celgetal Vitaal Korrel kost € 0,14 per koe per dag. Bij de huidige garantieprijs van € 60,- per 100 kg melk levert 0,8 liter melk gemiddeld € 0,48 op. Uitgaande van 0,8 liter extra per koe per dag zal er op een gemiddeld bedrijf met 100 melkkoeien € 48,- per dag aan meeropbrengst gerealiseerd worden. Dit minus de kosten voor de Celgetal Vitaal Korrel (€14,-) komt het uit op € 34,- per dag! Per jaar kan deze meeropbrengst oplopen tot wel €12.400,-!

Het is belangrijk om het celgetal op je bedrijf laag te houden om een goede melkkwaliteit te kunnen garanderen en een goede productie per koe te realiseren. Celgetal Vitaal Korrel 24775K20 is zo opgebouwd, dat het zorgt voor een betere uiergezondheid, een verbeterde weerstand en een stimulering van de vertering. Celgetal Vitaal Korrel kan worden bijgevoerd als aanvulling op het bestaande rantsoen.

Adviesdosering

100 gram per koe per dag

Toepasbaar

VLOG Celgetal Vitaal Korrel is toepasbaar in elk rantsoen. Celgetal Vitaal Korrel is verkrijgbaar in zakgoed of in bigbag.

Meer weten of bestellen?

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen over de Celgetal Vitaal Korrel? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier of neem contact op met een van onze specialisten. Een bestelling plaatsen kan gemakkelijk via Mijn AR of geef je bestelling door aan onze klantenservice via 0317-499510.

Meer informatie?

Lees in onze privacyverklaring hoe we omgaan met je gegevens.

Onze specialisten melkvee

Onze specialisten staan voor je klaar en komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten het rantsoen en de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen.

Coen van Sterkenburg
Specialist rundvee & ruwvoerteelt
Foto Coen van Sterkenburg
Foto Coen van Sterkenburg
Contact met
Coen van Sterkenburg
Specialist rundvee & ruwvoerteelt
Arjan Blom
Specialist rundvee
Foto Arjan Blom
Foto Arjan Blom
Contact met
Arjan Blom
Specialist rundvee
Jeroen van Veldhuizen
Productmanager rundvee
Foto Jeroen van Veldhuizen
Foto Jeroen van Veldhuizen
Contact met
Jeroen van Veldhuizen
Productmanager rundvee
Evert Jan Molenaar
Specialist rundvee
Foto Evert Jan Molenaar
Foto Evert Jan Molenaar
Contact met
Evert Jan Molenaar
Specialist rundvee
Onze specialisten
Evert Jan