Menu

Om er zeker van te zijn dat onze e-mails goed aankomen, voeg alstublieft redactie@agruniekrijnvallei.nl toe aan uw adresboek of safe list.

AR Voer - 1 mei 2020

Mark Ipema nieuwe operationeel directeur AR

Afbeelding: Mark Ipema

De raad van commissarissen van AgruniekRijnvallei (AR) heeft Mark Ipema (49 jaar) als operationeel directeur aangesteld. Met ingang van 18 mei zal hij voormalig operationeel directeur Albert Getkate opvolgen.


Klik hier voor het volledige bericht.

Praktijkervaring geplette gerst

Afbeelding: Video afbeelding geplette gerst naast weidegang

Melkveehoudster Cornella van de Berg heeft een rantsoen zonder mais, met veel weidegang, geplette gerst en Sodagrain. Ze melken ruim 30 liter melk met zeer hoog eiwit- en zeer hoog lactosegehalte.
 

Bekijk het filmpje

Rustige brok naast vers weidegras

Afbeelding: Dunne mest bij weidegang is verleden tijd met structuurbrok gras

Nu de koeien weer de wei in gaan is het belangrijk dat er naast alle snel opneembare nutriënten uit het verse gras (of uit de graskuil) ook rustig verteerbare componenten worden aangeboden.

 

Klik hier voor het volledige bericht.

Actualiteiten premixen en mineralen rundvee

Afbeelding: etende koeien

Als gevolg van meerdere omstandigheden zijn de prijzen van premixen en mineralen de afgelopen tijd fors opgelopen. Vanaf kwartaal twee zijn er grote uitschieters in de prijsstijging. Het gaat dan met name om biotine en vitamine E die in veel rundveemineralen worden gebruikt.

 

Klik hier voor het volledige bericht.

Oppervlakte-eisen biologische biggen en vleesvarkens

Afbeelding: Biologische vleesvarkens De Kruif

De huisvestingsregels voor de (zwaardere) biologische vleesvarkens zijn niet altijd even duidelijk. Het gaat dan vooral om de regels over de leefoppervlakte. Bij de jonge vleesvarkens die opgelegd worden in dezelfde afdelingen speelt dit veel minder.

 

Klik hier voor het volledige bericht.

CCM voor een gezonde start

Afbeelding: thumbnail ccm

CCM is een bijzondere en zeer smakelijke grondstof. Het is goed verteerbaar en door het hoge zetmeelgehalte zorgt CCM voor een goede en gemakkelijke groei bij biggen.In de video laat specialist varkens André Kamp zien hoe het verstrekt kan worden aan biggen in de kraamstal en kort na het spenen.

 

Klik hier voor de film.

7 tips: kippen weer naar buiten

Afbeelding: 7 tips kippen weer naar buiten

Na de ophokplicht die sinds februari gold, mogen de kippen weer naar buiten. Ze zijn nu een langere tijd binnen geweest. Op Pluimveeweb.nl hebben we een artikel geplaatst met tips.


Klik hier voor het artikel op Pluimveeweb

Zo dekt u de kuil perfect af

Afbeelding: Gras inkuilen machine

Om broei te voorkomen zijn het juiste ds-gehalte, goed aanrijden en het gebruik van inkuilmiddelen van belang. Ook de kuil op de juiste manier afdekken hoort hierbij. De meeste gebruikte methode om de kuil af te dekken is met folie met daarover een laag grond, slurven of autobanden.
 

Klik hier voor het volledige bericht.

5 tips voor het succesvol inkuilen van gras

Afbeelding: Gras inkuilen klein

De eerste bemesting met drijfmest of kunstmest heeft plaatsgevonden. Dan is het weer tijd voor de eerste snede gras. Hoe zorgt u ervoor dat u het eigen gras optimaal benut? Op Melkvee.nl hebben we een artikel geplaatst met tips voor het succesvol inkuilen van gras. 

 

Klik hier voor het artikel op Melkvee.nl.

Bemesting voor de tweede snede

Afbeelding: Kunstmest strooien grasland

Al voordat de eerste snede gemaaid wordt is het belangrijk om na te denken over de tweede snede. Voor de bemesting maakt het veel uit of u die snede gaat gebruiken voor maaien (stalvoeren) of voor weiden. Welke meststof is geschikt voor de tweede snede?

 

Klik hier voor het volledige bericht.

Stikstofbeleid: waar liggen de kansen?

Afbeelding: Logo_Bedrijfsontwikkeling_FC

De verlening van natuurvergunningen wordt zeer langzaam uit de stikstofimpasse gehaald. De minister kwam vorige week met een breed investeringspakket voor natuurmaatregelen en (bron)maatregelen. Waar staat de veehouderij nu? Wat zijn de mogelijkheden?

 

Klik hier voor het volledige bericht.

 

Zomerzaagselactie 2020

Afbeelding: Zaagsel

Net als in de voorgaande jaren starten we weer met de zomeractie van baaltjes zaagsel. Dit zijn baaltjes 1e soort wit droog zaagsel. De zomeractie loopt van 20 april t/m 27 september.

Bekijk de actie

Actualiteiten grondstoffenmarkt

Vers gras Inzicht

Afbeelding: 2016 Koeien in de wei

De uitslagen van afgelopen week laten opnieuw zeer hoge suikergehaltes zien, bijna op het niveau van het ruw eiwitgehalte. Daarmee is het gras nog steeds zeer smakelijk en ideaal om van te melken.

Klik hier voor het volledige bericht en een overzicht van de actuele cijfers.

Bevrijdingsdag gesloten

Bevrijdingsdag (dinsdag 5 mei) zijn wij gesloten. Wilt u hier bij het bestellen rekening mee houden? 

AgruniekRijnvallei Voer B.V.
T   0317-499520
E   info@argroep.nl
W  www.argroep.nl
 

Privacy statement

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route