Menu

Om er zeker van te zijn dat onze e-mails goed aankomen, voeg alstublieft redactie@agruniekrijnvallei.nl toe aan uw adresboek of safe list.

AR Voer - 6 mei 2021

Bezoek onze online pluimveebeurs

Afbeelding: Pluimveebeurs 2

Helaas kunnen de beurzen dit voorjaar niet doorgaan. We willen u toch graag op de hoogte brengen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van voer en management voor legpluimvee, biologisch pluimvee en vleespluimvee. Bezoek nu onze online beurs.

Klik hier voor de beurs.

 

Koe in de wei, mineralenemmer erbij

Koe in de wei, mineralenemmer erbij

Het verstrekken van de juiste hoeveelheid aan vitaminen, mineralen en sporenelementen is van belang voor een optimale productie, gezondheid en vruchtbaarheid. Weidegras bevat vaak te weinig essentiële mineralen.

Klik hier voor het volledige bericht.

Maakt u regelmatig uw drinkwaterbakken schoon?

Afbeelding: Schoonmaakborstel 2

Door alle werkzaamheden kan het voorkomen dat het schoonmaken van de waterbakken wel eens wordt vergeten. Toch is dit een belangrijk aandachtspunt om de gezondheid en de melkproductie van uw koeien op peil te houden.

Klik hier voor het volledige bericht.

 

Zomerzaagselactie 2021

Afbeelding: Zaagsel

Net als in de voorgaande jaren starten we weer met de zomeractie van baaltjes zaagsel. Dit zijn baaltjes 1e soort wit droog zaagsel. De zomeractie start op 26 april en loopt t/m 3 oktober.

Klik hier voor de actie.

Winnaars quiz online varkensbeurs

Bemesting tweede snede

Bemesting tweede snede

Voor de bemesting van de tweede snede zijn een aantal punten van belang. Op zandgrond is er door de lage temperaturen nog behoefte aan een aanvullende zwavelbemesting.

Klik hier voor het volledige bericht.

Voorkoopactie inkuilmiddelen

Voorkoopactie inkuilmiddelen

Wilt u de kuilen goed conserveren, oftewel broei voorkomen en de voederwaarde optimaal houden? Dan is een kuiltoevoegmiddel onmisbaar. Ecosyl bestelt u momenteel extra voordelig: bij 10 verpakkingen ontvangt u er 2 gratis!

Klik hier voor het volledige bericht.

Onkruidbestrijding in mais

Onkruidbestrijding in mais

Op veel percelen is inmiddels de mais gezaaid. Als er na opkomst kunstmest gestrooid wordt is het van belang dat dit gebeurt voor het 2e bladstadium van de mais. Hiermee voorkom je schade aan de plant. Na het 2e bladstadium staat de onkruidbestrijding voor de deur.

Klik hier voor het volledige bericht.

Actuele bodemtemperatuur grasland

Actualiteiten grondstoffenmarkt

Vers gras Inzicht

Afbeelding: 2016 Koeien in de wei

De vers gras-analyses laten nog steeds zeer hoge suikergehaltes zien. De oorzaak is de kou, met name ‘s nachts. Suiker wordt overdag gevormd, maar niet volledig omgezet naar eiwit en groei.

Klik hier voor het volledige bericht en een overzicht van de actuele cijfers.

Hemelvaartsdag en tweede Pinksterdag gesloten

Op Hemelvaartsdag donderdag 13 mei en tweede Pinksterdag maandag 24 mei zijn wij gesloten. Wilt u hier bij het bestellen rekening mee houden? 

Werken bij AR

Agenda

29 juni Demodag akkerbouw Volgt

 

AgruniekRijnvallei Voer B.V.
T   0317-499520
E   info@argroep.nl
W  www.argroep.nl
 

Privacy statement

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route