Menu

Licentieverlenging in coronatijd

2-12-2020
Licentieverlenging in coronatijd

Het coronavirus houdt ons in de greep, ook qua organisatie van bijeenkomsten. Dit heeft grote invloed op de mogelijkheden van verlenging van vakbekwaamheidsbewijzen voor uitvoeren/bedrijfsvoeren gewasbescherming en knaagdierbeheersing (KBA).

AR Plant en CAF (dochteronderneming van AR en aanbieder verlengingsbijeenkomsten) zijn niet verantwoordelijk voor individuele studievorderingen. Wel willen we u graag informeren en adviseren.

Verlenging coulanceregeling
Onlangs heeft het ministerie van LNV aangekondigd de coulanceregeling te verlengen. Licenties vervallen na 12 maart 2020 kunnen met terugwerkende kracht bijgewerkt worden tot 1 mei 2021.

Verlengingsbijeenkomsten
We hebben gemerkt dat fysieke bijeenkomsten sterk op prijs worden gesteld. Daarom focussen wij ons op veldbijeenkomsten vanaf 1 april 2021. Dit is onder voorbehoud van actuele wetgeving. Het zal gaan om kleine groepen buiten. De komende periode organiseert CAF voor de meest urgente pashouders een aantal webinars over diverse thema’s. Actuele info en planning vindt u op www.caf.nl, button ‘kennisbijeenkomsten’. Wanneer de geplande bijeenkomsten vol zijn, organiseren we extra bijeenkomsten. Wacht bij voorkeur de fysieke bijeenkomsten van april af. U kunt zich op de deelnemerslijst plaatsen via jvzoelen@caf.nl.

Nieuwe pas
Heeft u een nieuwe pas? Stuur dan een kopie naar plant@argroep.nl of een foto via WhatsApp naar uw voorlichter.

KBA
In het geval van KBA is het advies om tijdig te verlengen maar hierbij wel de looptijd af te wachten. Vanaf 2023 komt er namelijk nieuwe wetgeving. Staat KBA nog bijgeschreven op uw licentie voor gewasbescherming? Ons advies is om deze te ontkoppelen op www.erkenningen.nl.

Wanneer u hier vragen over heeft, kunt u contact opnemen met uw voorlichter of met de verkoopbinnendienst van AR Plant, 0418-655944.