Hagelschotbestrijding in pruimen en kersen

Daar waar bij de kersen de netten of de kappen nog niet gesloten zijn is het een optie om (nog) een keer zwavel in te zetten tegen hagelschot.

Dit kan met de middelen Thiovit Jet of Kumulus, maar een andere goede optie is hiervoor de nevenwerking te benutten van een voedingszwavel zoals Foliplus Zwavel. Houd er bij Thiovit Jet en Kumulus rekening mee dat deze twee middelen alleen ingezet mogen worden als er voldaan wordt aan forse drifteisen. Zie hiervoor het bericht in nieuwsbrief nummer 4.

Zijn de netten gesloten en is het wenselijk om wat te doen tegen hagelschot, benut dan de werking die 5 liter per hectare Serenade geeft op hagelschot, maar tevens heeft Serenade ook werking tegen onder meer Monillia.

Voeg aan de zwavelbespuitingen of Serenade-bespuitingen tevens wat bladvoeding toe. Het meest praktische is om dit te doen middels 5 kg per hectare Ureum, met 5 kg Bitterzout en 0,5 liter Foliplus Mangaannitraat. Op deze manier wordt een complete bestrijding en (blad)voeding verkregen. Bij kersen is het nog een optie om voor bladvoeding twee kg per hectare Solufert Micro mee te spuiten. Doe dit niet bij pruimen, want daar is de kans op bladverbranding erg groot, net als met Wuxal Microplant.