Menu

Vervanging grondstoffensilo's Rijnzate

7-12-2020

AR gelooft in de toekomst van de Nederlandse veehouderij en investeert in continuïteit. Afgelopen maand heeft AR veertien grote graansilo’s van op- en overslagbedrijf Rijnzate vervangen. De oude stalen silo’s hebben vijftig jaar dienst gedaan. Hiervoor in de plaats zijn veertien composiet-silo’s gekomen.

Iedere silo is ruim 21 meter hoog en 5 meter in diameter. In één silo kan circa 250 ton graan opgeslagen worden. Het vervangen van de silo’s was een enorme klus. Hierbij werd een grote hijskraan ingezet. In onderstaande film geven we een korte impressie van het vervangen van de grondstoffensilo’s.    

Grootste op- en overslaglocatie in Midden-Nederland
Tegelijkertijd met de vervanging van de silo’s zijn de veiligheidsvoorzieningen verbeterd en is de capaciteit van het interne transportsysteem vergroot. Hierdoor kunnen er meer tonnen per uur overgedraaid worden naar de silo’s boven de laadstraten. Afgelopen zomer werd de loskraan vervangen door een nieuwe, volledig elektrisch aangedreven loskraan. Rijnzate maakt hiermee een duidelijke keuze om Wageningen ook in de toekomst als grootste en belangrijkste op- en overslaglocatie voor mengvoergrondstoffen in Midden-Nederland te positioneren.

Wie is Rijnzate?
Rijnzate is een dochteronderneming van AR en is gespecialiseerd in de op- en overslag van diervoedergrondstoffen, zoals mais, gerst en tarwe maar ook bijproducten van verwerkingsprocessen (derivaten). De hoofdlocatie bevindt zich aan de haven van Wageningen.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route