Menu

Bijeenkomsten knaagdierbeheersing

8-1-2020
Bijeenkomsten knaagdierbeheersing

Heeft u last van ratten en muizen op uw bedrijf? Via CAF is het mogelijk uw KBA-licentie te behalen. De afgelopen jaren is de overlast door ratten en muizen toegenomen en is de huidige manier van bestrijden tegen het licht gehouden.

Agrariërs, die in het bezit zijn van een geldig bewijs KBA (Knaagdier Beheersing Agrarisch bedrijf), mogen nog altijd rodenticiden toepassen. De KBA-licentie geldt alleen voor het binnengebruik van rodenticiden en alleen op het eigen bedrijf. Indien de noodzaak er is om buiten ratten te bestrijden, dan is de licentie KBA-GB noodzakelijk, waarbij GB staat voor Geïntegreerde Bestrijding.

KBA behalen of verlengen
Onze dochteronderneming CAF organiseert kennisbijeenkomsten waarbij u het KBA-bewijs kunt behalen en verlengen. Let wel op: wanneer het bewijs KBA vervalt, vervalt de gehele spuitlicentie. Houd dus goed in de gaten tot wanneer de pas is toegelaten. Heeft u geen behoefte meer aan de licentie KBA, dan kunt u deze op de site van Bureau Erkenningen van uw huidige pas verwijderen.

Nieuw: van te voren inschrijven en betalen
Binnenkort houdt CAF twee kennisbijeenkomsten KBA. Wanneer u het KBA-bewijs wilt behalen, dient u zich van te voren in te schrijven en te betalen via de site van dochteronderneming CAF. U kunt zich aanmelden voor de volgende bijeenkomsten:

Dinsdag 28 januari, 19.30 uur in Didam

Donderdag 6 februari, 19.30 uur in Barneveld

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met CAF, telefoon 0418-655927.