Jongvee kalfje
Rundvee
Voeding
9 augustus 2023

Ga voor optimale groei met AR Kalver TMR

De eerste zes maanden van een kalf zijn essentieel voor een goede groei en ontwikkeling. Een speendip kan een terugval in voeropname en gewicht veroorzaken. AR Kalver TMR kan helpen om een gebalanceerde opname te realiseren.

Tijdens het afbouwen van het melkschema kan het voorkomen dat de kalveren onvoldoende ruwvoer en krachtvoer opnemen. Dit resulteert in een tekort aan energie en een verminderde groei. Het voeren van krachtvoer en ruwvoer zorgt ervoor dat de pens beter ontwikkeld is, waardoor het kalf beter in staat is vezels te verteren. Echter, wanneer krachtvoer los van het ruwvoer wordt gevoerd, kan er een disbalans ontstaan door schommelingen in de pH. Door een te snelle vertering van krachtvoeders en/of een onregelmatige voeropname, wordt de vluchtige vetzuurproductie in de pens te groot wat resulteert in pensverzuring. Met AR Kalver TMR krijgen alle kalveren een compleet gemengd rantsoen wat resulteert in een gelijkmatige voeropname.
 

AR Kalver TMR

AR Kalver TMR is een compleet mengsel dat volledig in de behoeftes van het kalf voorziet. Het mengsel bestaat uit een hoogwaardige kalverbrok gemengd met gehakseld stro en kan van 0 t/m 6 maanden onbeperkt verstrekt worden aan kalveren. Het product kenmerkt zich door een constante samenstelling, waardoor de kalveren telkens dezelfde voerkwaliteit binnenkrijgen.
 

Smakelijkheid met zuivere grondstoffen

De basis van een optimaal kalverrantsoen begint bij het gebruik van zuivere grondstoffen. Naast het gebruik van zuivere grondstoffen is de bewerking van de grondstoffen belangrijk om de beste benutting bij het kalf te realiseren. De brok in de mix bevat een uitgebalanceerd grondstoffenpatroon wat resulteert in hoge efficiënte groei én glans op de kalveren. Door het gehakselde stro in het mengsel en de geplette gerst in de kalverbrok wordt een gezonde vertering gerealiseerd. Bovendien maken deze grondstoffen het mengsel smakelijker wat de voerinname bevordert.
 

Verkrijgbaarheid

AR Kalver TMR is te bestellen met de code: 24711BB en wordt geleverd in een kartonnen BigBox met deksel van 650 kg op een pallet. Het mengsel is een compleet voer, waardoor er geen andere producten los bijgevoerd hoeven te worden. Ervaar zelf het werkgemak en het werkplezier van goed ontwikkelde kalveren.

Meer weten of bestellen?

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen over AR Kalver TMR? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier of neem contact op met een van onze specialisten. Een bestelling plaatsen kan gemakkelijk via Mijn AR of geef je bestelling door aan onze klantenservice via 0317-499510.

Meer informatie?

Onze specialisten melkvee

Onze specialisten staan voor je klaar en komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten het rantsoen en de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen.

Arjan Blom
Specialist rundvee
Foto Arjan Blom
Foto Arjan Blom
Contact met
Arjan Blom
Specialist rundvee
Dirk Italiaander
Verkoopleider herkauwers
Foto Dirk Italiaander
Foto Dirk Italiaander
Contact met
Dirk Italiaander
Verkoopleider herkauwers
Thomas van Mourik
Specialist rundvee
Foto Thomas van Mourik
Foto Thomas van Mourik
Contact met
Thomas van Mourik
Specialist rundvee
Jeroen van Veldhuizen
Productmanager rundvee
Foto Jeroen van Veldhuizen
Foto Jeroen van Veldhuizen
Contact met
Jeroen van Veldhuizen
Productmanager rundvee
Onze specialisten
Arjan