Rundvee
Voeding
22 maart 2023

Ervaring melkveebedrijf Beulink met de vernieuwde AR Top Startbrok

De transitie is een essentiële periode voor zowel koe als boer. Verlopen de eerste 100 dagen vlot en zonder problemen, dan is de basis voor een vliegende lactatie gelegd. Daarom heeft AR in samenwerking met Provimi de vernieuwde AR Top Startbrok ontwikkeld.

De opstartfase is een hele belangrijke periode om de koe weer gezond hARd aan het melken te krijgen. Toch loopt de opstart niet overal als een zonnetje en kan het altijd beter. Om de koeien extra ondersteuning te bieden in deze fase heeft Provimi in samenwerking met AgruniekRijnvallei de vernieuwde AR Top Startbrok (24687BR5) ontwikkeld. 

Ervaring melkveehouder Beulink

Melkveehouders Henk en Rick Beulink uit Hengelo zijn een van de ruim twintig melkveehouders die hebben meegewerkt aan de testfase van de brok en zijn erg positief. We hebben dit jaar gezond en goed kwaliteit ruwvoer, voor ons gevoel liep alles al optimaal. Toch blijkt nu dat er nog een verbeterslag te halen viel. Dat moet natuurlijk gevierd worden. Reden genoeg om een heerlijke taart langs te brengen!

 

De koeien ogen fitter en vreten beter in de opstart. Het vetgehalte daalt minder hard na de 60-dagen groep en de melk blijft er de tweede helft lactatie beter onder.
Melkveehouders Henk en Rick Beulink

De lever als metabole motor

In de opstartfase van de lactatie gebruikt een koe haar eigen vetreserves naast energie uit het voer om een snelle stijging in melkproductie te waarborgen. Hoewel een bepaalde mate van afbraak van lichaamsvetten nuttig is voor de koe, wordt het een belasting als er te veel gemobiliseerd wordt. De lever raakt dan vervet en functioneert minder goed. Dit resulteert in een achterblijvende drogestofopname, een verhoogd risico op ontstekingen en een achterblijvende productie. Het is daarom van cruciaal belang om koeien te ondersteunen tijdens de transitieperiode om deze problemen te voorkomen.

 

Provimi’s LiFT®

De AR Top Startbrok is ontwikkeld om de koe optimaal te ondersteunen in de opstart. Onderdeel van de brok is Provimi’s LiFT®, een product dat het functioneren van de lever tijdens de transitieperiode ondersteunt. De kracht van LiFT® is het extra stimuleren van de glucosevorming en de lever helpen het vet te verwerken. Zo blijven de koeien zelf actief vreten en teren minder in. De koeien halen hierdoor een gezonde piekproductie en blijven persistenter vet en eiwit produceren in de tweede helft van de lactatie.

 

De voordelen van AR Top Startbrok

  • Betere voeropname
  • Fittere koeien
  • Snellere piekproducties
  • Meer melk 2e helft lactatie
  • Betere vruchtbaarheid
  • Lager zuurtegraad vet

Deze brok is tevens verkrijgbaar in een VLOG-variant: VLOG AR Top Startbrok (35051BR5)

Vragen of advies

Voor vragen of advies kun je contact opnemen met een van onze specialisten of vul onderstaand formulier in. We kijken graag samen met jou hoe we de AR Top Startbrok het beste aan het rantsoen kunnen toevoegen. 

Meer informatie?

Lees in onze privacyverklaring hoe we omgaan met je gegevens.

Onze specialisten rundvee

Onze specialisten komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten rundvee het rantsoen en de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen. Waar nodig wordt onze nutritionist ingeschakeld. Onze specialisten kunnen je onder andere adviseren over voerefficiëntie, voersystemen, automatisch melken, droogstand, opfok en bedrijfsspecifieke excretie.

Evert Jan Molenaar
Specialist rundvee
Foto Evert Jan Molenaar
Foto Evert Jan Molenaar
Contact met
Evert Jan Molenaar
Specialist rundvee
Teunis Kool
Specialist rundvee
Foto Teunis Kool
Foto Teunis Kool
Contact met
Teunis Kool
Specialist rundvee
Thomas van Mourik
Specialist rundvee
Foto Thomas van Mourik
Foto Thomas van Mourik
Contact met
Thomas van Mourik
Specialist rundvee
Onze specialisten
Teunis