Biologische diervoeders
Voeding
26 april 2023

Dunne mest is verleden tijd met onze structuurrijke producten

Vooral bij snelle graskuilen of weidegras kan een snelle vertering voor problemen zorgen, zoals dunne mest. AR heeft voor de biologische houderij een aantal structuurrijke brokken en structuurmixen ontwikkeld die een rustige vertering ondersteunen.

Door de rustige vertering worden nutriënten goed opgenomen en kan de koe de voedingsstoffen omzetten in melk. 

Zuiver Voer

Door de juiste grondstoffenkeuze én een specifieke bewerking hiervan kan er gestuurd worden op de rust van de vertering. De optimale bewerking verschilt ook nog eens per grondstof. Door iedere grondstof apart te bewerken kunnen we bepaalde grondstoffen grover houden, wat zorgt voor meer structuur in de brok. Hierdoor bereiken we een product die én de juiste energie bevat én rust in het rantsoen creëert. Dit proces noemen wij Zuiver Voer.

Structuurbrok-voeders

Vanwege het succes bij onze gangbare melkveehouders hebben we nu ook vier structuurbrokken ontwikkeld voor de biologische houderij. De brokken hebben verschillende eiwitgehaltes. De Prima Structuurbrok-voeders combineren een scherpe voerprijs met een goede melkproductie. De Maxima-structuurvoeders bevat elementen die de gezondheid en vruchtbaarheid extra ondersteunen. Naast structuurrijke brokken heeft AR ook twee structuurmixen ontwikkeld. Deze mixen bevatten naast een kernbrok ook ongemalen grondstoffen.

"De koeien doen het er goed op. Gezonde mest betekent een gezonde koe en dus ook veel melk"

Arjen Vernooij heeft in Schalkwijk een gangbaar bedrijf met 130 melkkoeien en maakt al vijf jaar lang gebruik van onze gangbare Structuurbrok Gras-voeders. "Vanwege te dunne mest ben ik vijf jaar geleden overgestapt op Structuurbrok Gras. De koeien doen het er goed op. Ze kleuren mooi, hebben een volle pens en de kostprijs houden we laag.” 

Bekijk hier het uitgebreide interview met Arjen Vernooij over zijn ervaring met Structuurbrok Gras.

Meer weten?

Wil je meer informatie ontvangen over onze stuctuurrijke voeders? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier of neem contact op met een van onze specialisten. 

Meer informatie?

Lees in onze privacyverklaring hoe we omgaan met je gegevens.

Onze specialisten biologische diervoeders

Onze specialisten staan voor je klaar en komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten het rantsoen en de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen.

Gert Tempel
Specialist rundvee biologisch
Foto Gert Tempel
Foto Gert Tempel
Contact met
Gert Tempel
Specialist rundvee biologisch
Derk Boessenkool
Specialist (biologisch) melkvee
Foto Derk Boessenkool
Foto Derk Boessenkool
Contact met
Derk Boessenkool
Specialist (biologisch) melkvee
Wim Krajenbrink
Algemeen manager biologisch
Foto Wim Krajenbrink
Foto Wim Krajenbrink
Contact met
Wim Krajenbrink
Algemeen manager biologisch
Koert Kuizenga
Verkoopleider geiten
Foto Koert Kuizenga
Foto Koert Kuizenga
Contact met
Koert Kuizenga
Verkoopleider geiten
Onze specialisten
Wim