Pluimvee
Voeding
27 juni 2024

6 redenen om van AR te voeren

AgruniekRijnvallei is de enige voerleverancier met een fabriek specifiek gericht op biologisch pluimvee. Dit heeft voordelen voor de grondstoffenkeuze en zorgt daarmee voor een technisch en financieel voordeel voor de klant.

1. Jarenlange ervaring met eigen biologische voerproductie

AR heeft jarenlange ervaring met de eigen productie van biologische mengvoeders en beschikt over gescheiden biologische productielocaties per diersoort. AR is hierdoor een van de weinige leveranciers die al haar biologische voeders in eigen beheer produceert. Daarbij wordt constant gekeken hoe het productieproces verbeterd kan worden. Recent heeft AR geïnvesteerd in een nieuwe menger. De nieuwe mengmethode zorgt voor een betere homogeniteit en betere structuurwaarden wat resulteert in een hogere kwaliteit van het eindproduct.

2. Eigen inkoop en op- en overslag van biologische grondstoffen

AR heeft de inkoop van grondstoffen volledig in eigen beheer. Daarnaast beschikt AR met Rijnzate over voldoende ruimte voor op- en overslag van (biologische) grondstoffen. Hierdoor heeft AR een ijzeren voorraad van moeilijk verkrijgbare grondstoffen wat zorgt voor een constante voersamenstelling en leveringszekerheid.

3. Scherpe kostprijs

Het in eigen beheer produceren van de biologische voeders zorgt voor een scherpe kostprijs. Daarnaast heeft AR een goede financiële positie waarbij de winst wordt uitgekeerd aan de leden.
 

4. Dierlijke eiwitbronnen

AR heeft de mogelijkheid om een groot aantal dierlijke eiwitbronnen te verwerken, waaronder verwerk dierlijk eiwit, vismeel en hemoglobinepoeder. Voor biologische leghennen is vismeel vooral in de opstart een goede eiwitbron. Vismeel heeft een positieve invloed op de groei en ontwikkeling van de hen. Ook is het een smakelijke grondstof wat ervoor zorgt dat de jonge hennen goed doorstijgen in voeropname. Voor opfokhennen en vleeskuikens kunnen verwerkt dierlijk eiwit en hemoglobinepoeder worden gebruikt binnen de derogatie. Zeker in biologische voeders zijn de voordelen op darmgezondheid en algeheel welzijn groot. Naast de gezondheidsvoordelen zorgen de dierlijke eiwitbronnen ook voor een financieel voordeel.
 

5. Biologische CCM

AR heeft als enige mengvoederleverancier de beschikking over biologische CCM. De zuren in de CCM zorgen voor een daling van de pH in het verteringsstelsel wat een positief effect heeft op de darmgezondheid van de hen. Daarnaast is CCM een smakelijke grondstof en zorgt het voor een hogere voeropname. 
 

6. Uitgebreide keuze in vetten en oliën

AR heeft meerdere type vetten om toe te passen in de voeders. Deze spreiding in vetten zorgt ervoor dat er goed kan worden gestuurd op het gewenste eigewicht. Voldoende vetten in het voer zorgen daarnaast voor een betere levergezondheid. Dit heeft een positieve invloed op de legpersistentie van de hen waardoor ze langer aangehouden kunnen worden.

Meer informatie

Wil je meer informatie of heb je andere vragen? Neem dan contact op met een van de pluimveespecialisten

Onze specialisten pluimvee

Onze specialisten komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten pluimvee het rantsoen en de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen. Waar nodig wordt onze nutritionist ingeschakeld. Onze specialisten kunnen je onder andere adviseren over voerefficiëntie en voersystemen.

Henno van den Bruinhorst
Verkoopleider pluimvee
Foto Henno van den Bruinhorst
Foto Henno van den Bruinhorst
Contact met
Henno van den Bruinhorst
Verkoopleider pluimvee
Jeffrey de Rooij
Specialist pluimvee
Foto Jeffrey de Rooij
Foto Jeffrey de Rooij
Contact met
Jeffrey de Rooij
Specialist pluimvee
Jan-Willem van Os
Specialist pluimvee
Foto Jan-Willem van Os
Foto Jan-Willem van Os
Contact met
Jan-Willem van Os
Specialist pluimvee
Hans Ebbers
Specialist pluimvee
Foto Hans Ebbers
Foto Hans Ebbers
Contact met
Hans Ebbers
Specialist pluimvee
Onze specialisten
Jeffrey