Algemeen
13 juni 2024

AR investeert in nieuwe menger voor biologische pluimveevoerfabriek

Na het verwerken van ongeveer 3,5 miljoen ton aan mengsels is de lintmenger in de biologische fabriek in Barneveld in april vervangen door een moderne dubbelassige paddelmenger. De huidige menger behouden we als back-up en voor het mengen van geperste voeders.

Om de menger te vervangen zou de fabriek twee tot drie weken stil moeten liggen. Dit was uiteraard onwenselijk. Om de productie niet te onderbreken, is de nieuwe menger met bijbehorende transportsystemen in een nieuw gebouw tussen de gereedproduct-silo en de fabriek geplaatst. Hierdoor kon de fabriek operationeel blijven en kon de omschakeling naar de nieuwe menger binnen normale werktijden plaatsvinden.

Toekomstgericht

Vanwege de toenemende vraag naar biologische pluimveevoeders is gekozen voor deze moderne multifunctionele paddelmenger. Hiermee zetten we een technologische stap vooruit in de productie van meelvormige pluimveevoeders. Met de nieuwe menger zijn de mogelijkheden voor het doseren van vloeistoffen verbeterd. Dit biedt onze voedingsdeskundigen meer flexibiliteit in het optimaliseren van de voeders.

Homogener voer

De nieuwe mengmethode zorgt voor een betere homogeniteit en betere structuurwaarden wat resulteert in een hogere kwaliteit van het eindproduct. In de stal is dit terug te zien in een betere voeropname en betere resultaten. Daarnaast zorgt de nieuwe menger ervoor dat we efficiƫnter kunnen produceren: de capaciteit is hoger en premixdoseringen kunnen sneller verwerkt worden.