Menu

Gezondheid biologisch melkvee ondersteunen met mineralen

14-4-2017
Gezondheid biologisch melkvee ondersteunen met mineralen

Ter ondersteuning van een optimale gezondheid, goede vruchtbaarheid en goede opstart van de lactatie is de juiste mineralenaanvulling erg belangrijk. Voor de biologische melkveehouderij heeft AR speciale biologische mineralen in haar assortiment opgenomen.

Rantsoenen binnen de biologische melkveehouderij vragen om een specifieke invulling. Niet alle producten uit de gangbare sector zijn toegestaan. Ook aan mineraalvoeders worden de eisen steeds strenger met betrekking tot biologisch. Daarom is de ondersteuning vanuit mineralen nog belangrijker. De biologische mineralen richten zich vooral op preventieve ondersteuning voor de gezondheid en vitaliteit van de melkkoe.

Mineralen
Mineralen zijn geschikt om bij te voeren om de gezondheid van de melkkoe te ondersteunen en te bevorderen. AR heeft in haar assortiment hiervoor twee mineralen voor biologische melkvee: Bio Mineralen AR Vitaal en Droogstand. Deze mineralen voldoen aan de wetgeving voor biologische voeders.

  • Bio Mineralen AR Vitaal (artikelcode 22500K20): vul 100-150 gram aan bij melkkoeien in de lactatie en bij jongvee.
  • Bio Mineralen AR Droogstand (artikelcode 22501K20): vul 100-150 gram aan in de droogstand en bij hoogdrachtige pinken vanaf 2 maanden voor het afkalveren.


Meer weten?
Wilt u meer weten over onze biologisch melkvee assortiment? Neem dan contact op met een van onze voorlichters. Voor bestellingen kunt u bellen naar 0317-499510.