Menu

Biologische varkensvoeders

Biologische varkensvoeders

Onze biologische varkensvoeders worden geproduceerd in de gespecialiseerde fabriek in Wichmond. Hier verwerken we unieke grondstoffen tot smakelijk, gezond en resultaatgericht voer. Denk aan biologische CCM, een zeer smakelijke grondstof die zorgt voor een natuurlijke weerstand en een betere darmflora. Wij voozien u graag van een up-to-date advies. 

Zeugen

Veel gezonde biggen begint bij een goede ontwikkeling van de zeug, zowel in de opfok als tijdens de eerste cyclus. De basis hiervoor is een goed opfokvoer. In het drachtvoer ligt de focus op verzadiging, de ontwikkeling van de biggen en de voorbereiding op de lactatie. Het drachtvoer sluit aan op het lactovoer. Een goede melkgift begint met een optimale biestopname. Een big zonder biest sterft binnen twee dagen. Een big met onvoldoende of slechte biest krijgt een extra dip met spenen.

Speciaal voor zeugen heeft AR de Maxima-lijn ontwikkeld met extra aandacht voor bigvitaliteit en melkproductie.

Biggen

Afbeelding: Biologische zeug biggen

Een big moet leren vreten en leren verteren. Hierop ligt de nadruk in onze biologische biggenvoeders. Het is van groot belang dat biggen al vroeg voer opnemen. Hierdoor wordt de overgang bij het spenen gemakkelijker. Spenen is de meest cruciale fase in de opfok. De big is vatbaarder voor ziektes door een hogere pH in de maag. CCM laat de pH in de maag dalen en bevordert rechtstreeks de weerstand. Om de biggen te leren verteren, moet het dier gewend raken aan plantaardige voedingsstoffen en ondersteund worden in de spijsvertering. Ontsloten granen zijn hier perfect voor.

Speciaal voor biggen heeft AR de Flora-lijn ontwikkeld met extra aandacht voor darmgezondheid.

Zuiver Voer

Zuiver Voer is een nieuwe manier van voer produceren. Unieke grondstoffen worden op een innovatieve manier bewerkt en verwerkt. Grondstoffen gaan niet meer als mengsel door de hamermolen. De structuur en deeltjesgrootte van de grondstoffen zijn immers van grote invloed op de darmgezondheid. Functioneren de darmen goed, dan presteren de dieren beter en hebben ze een goede natuurlijke weerstand. Met Zuiver Voer gaan we terug naar de basis. De (vaak dure) additieven zijn niet of minder noodzakelijk. De voerkosten dalen, mede door de betere resultaten. De nieuwe manier van produceren wordt in alle voeders toegepast. Klik hier voor meer informatie over Zuiver Voer.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route