Menu

PAS-melding legaliseren

3-7-2020

Heeft u in de periode 2015-2019 een PAS-melding gedaan voor toestemming voor de Wet Natuurbescherming? Dan is het verstandig om nu actie te ondernemen.

In het kader van de stikstofproblematiek is een toestemming Wet Natuurbescherming nodig. Veel bedrijven hebben daarvoor een vergunning aangevraagd en gekregen. Een deel van de veehouders was in die periode echter niet vergunningsplichtig, maar meldingsplichtig. Deze PAS-melding blijkt na de gerechtelijke uitspraak van vorig jaar geen legale toestemming meer te zijn. De minister wil deze melding nu alsnog legaliseren. Dat proces is complex en kost veel tijd. Het kan echter zeer waardevol zijn voor uw bedrijf.

Is legaliseren mogelijk én wenselijk?
Heeft u een veehouderij met zo’n PAS-melding, bekijk dan of legaliseren in uw geval mogelijk en vooral ook wenselijk is. Dat is erg afhankelijk van alle rechtsgeldige vergunningen, de gerealiseerde situatie en de voorwaarden voor legalisatie. Tevens is een melding bij RVO nodig. Wij adviseren en ondersteunen u graag daarbij.

Vragen of meer weten?
Bij alle vragen over stikstofproblematiek en vergunningen helpen de specialisten van AR Bedrijfsontwikkeling u graag. Stuur een mail naar info@ar-bedrijfsontwikkeling.nl of bel met Gert-Jan Vliem, 06-53573429 of Harold Vogels, 06-55331109.

Afbeelding: Logo_Bedrijfsontwikkeling_FC