Maxammon Grain Gerst
Rundvee
Voeding
18 augustus 2023

Op zoek naar een gezonde aanvulling naast gras? Voer Maxammon grain gerst

Zie jij de eiwitgehaltes in de melk dalen nu de koeien weer in de wei staan of vers gras gevoerd krijgen op stal? Maak kennis met Maxammon grain gerst.

Maxammon grain gerst is een product op basis van geplette gerst. Dit product is een goede vervanger van (dure) eiwitbronnen en is erg geschikt om naast vers gras te voeren. Bekijk je rantsoen eens kritisch, overleg met je voorlichter en ontdek of jij ook de voerkosten kunt verlagen met Maxammon grain gerst.

Maxammon grain gerst

Maxammon grain gerst bevat veel langzame energie in de vorm van bestendig zetmeel en mede dankzij het hoge eiwitgehalte (18%) heeft dit product vergelijkbare eigenschappen als die van een eiwitrijk krachtvoer. Het hoge pH-niveau, van gemiddeld 9, zorgt voor een bufferende werking in de pens van de dieren. Op het moment dat het eiwit van de Maxammon grain gerst in de pens vrijkomt wordt de penswerking extra gestimuleerd. Dit heeft een positief effect op de voeropname, de vertering van het voer en de melkproductie. Het product is een goede vervanger van (dure) eiwitbronnen en is zeer geschikt om naast vers gras te voeren. Het is goed te gebruiken in rantsoenen met een redelijk aandeel mais en bovendien vult het graskuilen met een lage VEM en een laag RE-gehalte goed aan. Lees hier de ervaringen van melkveehouders die Maxammon grain gerst voeren.

Dosering Maxammon grain gerst

Maxammon grain gerst kan gevoerd worden aan alle herkauwers

De voordelen van Maxammon grain gerst

 • Bevat meer eiwit dan gewone (geplette) gerst waardoor het tekort aan eiwit deels wordt aangevuld.
 • Geeft veel rustige pensenergie voor de maximale ontwikkeling van pensbacteriën waardoor het rantsoen beter wordt verteerd.
 • Bevat veel glucogene energie voor hogere melk- en melkeiwitproductie.
 • Voorkomt pensverzuring omdat het 50 gram buffer per kg bevat en een hoge pH waarde heeft.
 • Levering in bulk (voersilo), losgestort (15 of 25 ton) of in een slurf (25 ton). Let op het soortelijk gewicht, het product is veel volumineuzer dan krachtvoer.
 • Verstrekking is mogelijk via een voermengwagen, krachtvoerboxen of los aan het voerhek.
 • VLOG/GMO-vrij.
 • Verlaagt de voerkosten.

Sodagrain

Ben jij al bekend met Sodagrain? Sodagrain is een ontsloten graanproduct. Het wordt gemaakt door een graan zoals tarwe of rogge te ontsluiten met natronloog. Natronloog wordt in het product omgezet tot natriumbicarbonaat, hierdoor heeft Sodagrain een hoge pH waardoor het bufferend werkt in de pens van de koe. Doordat het product ontsloten is zijn de koolhydraten goed maar rustig verteerbaar. Sodagrain past goed in een rantsoen waarbij extra energie nodig is. Het is een mooie aanvulling op maiskuilen die laag in het zetmeel zijn. Door de rustige fermentatie is het mogelijk om een hoog aandeel te voeren. Lees hier de ervaringen van melkveehouders die Sodagrain voeren.

De voordelen van Sodagrain

 • Meer melk en meer melkeiwit
 • Veel Glucogene Nutriënten
 • Rustige fermentatie, bufferende werking
 • Voldoet aan de eisen van SecureFeed
 • Hoogwaardige zetmeelaanvulling in het rantsoen

Artikelnummers Maxammon grain gerst en Sodagrain

Maxammon grain gerst is bestelbaar in bulk, losgestort en in slurf:

 • Bulk: artikelcode 21713
 • Losgestort (15 of 25 ton) en slurf (25 ton): artikelcode 21712

Sodagrain tarwe en rogge kunnen zowel losgestort als in de slurf worden geleverd.

 • Sodagrain Tarwe is te bestellen met artikelcode 21710
 • Sodagrain Rogge met artikelcode 21711.

Meer weten of bestellen?

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen over Maxammon grain gerst of Sodagrain? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier of neem contact op met een van onze specialisten of AR Coproducten 0316-293966. Een bestelling plaatsen kan gemakkelijk via Mijn AR of geef je bestelling door aan onze klantenservice via 0317-499510.

Meer informatie?

Lees in onze privacyverklaring hoe we omgaan met je gegevens.

Onze specialisten rundvee

Onze specialisten komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten rundvee het rantsoen en de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen. Waar nodig wordt onze nutritionist ingeschakeld. Onze specialisten kunnen je onder andere adviseren over voerefficiëntie, voersystemen, automatisch melken, droogstand, opfok en bedrijfsspecifieke excretie.

Dirk Italiaander
Verkoopleider herkauwers
Foto Dirk Italiaander
Foto Dirk Italiaander
Contact met
Dirk Italiaander
Verkoopleider herkauwers
Sander Hulshof
Manager AR Coproducten
Foto Sander Hulshof
Foto Sander Hulshof
Contact met
Sander Hulshof
Manager AR Coproducten
Harm van Hattem
Verkoopleider vleesvee
Foto Harm van Hattem
Foto Harm van Hattem
Contact met
Harm van Hattem
Verkoopleider vleesvee
Fleur Kroone
Specialist geiten
Foto Fleur Kroone
Foto Fleur Kroone
Contact met
Fleur Kroone
Specialist geiten
Onze specialisten
Harm